Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Despăgubiri pentru urmaşii unui jandarm mort în urma unui accident


   Magistrații Curții de Apel Galați s-au pronunțat pe latura civilă în dosarul în care soția unui jandarm, mort într-un accident rutier produs în 2008, în ajunul Crăciunului, a solicitat despăgubiri. Dosarul a fost pe rolul instanțelor timp de patru ani, judecarea cauzei începând în iunie 2009.
   Cei doi șoferi implicați în accident au fost condamnați în primă instanță la cinci ani, respectiv patru ani de închisoare și obligați în solidar la plata a 20 mii lei și 30 de mii de euro despăgubiri materiale și morale, dar și la plata unei prestații periodice în cuantum de 250 de lei pentru fiicele jandarmului decedat în urma accidentului. 
   În recurs, instanța gălățeană a decis întoarcerea dosarului în rejudecare. Magistrații Judecătoriei Focșani s-au pronunțat din nou asupra cauzei, micșorând pedepsele la 2 ani și opt luni, respectiv 2 ani și patru luni de închisoare cu suspendare. Inculpații au fost obligați în solidar la plata a 14.864 de lei daune materiale și 40.000 de euro daune morale pentru soția jandarmului decedat. Potrivit hotărârii, cele două copile care au rămas fără tată ar fi urmat să primească despăgubiri morale de 50 de mii de euro și câte 350 de lei lunar până la majorat. 
   Dosarul a ajuns din nou în recurs, la Galați, unde de această dată s-a pronunțat o soluție definitivă. „Reține în sarcina inculpaților F. Cristinel Ciprian și P. Iulian o culpă de câte 50% fiecare în producerea accidentului și în consecință: Obligă pe inculpatul F. Cristinel Ciprian alături de asigurătorul de răspundere civilă SC Groupama Asigurări SA Cluj-Napoca la plata a 50% din valoarea despăgubirilor civile și Fondul de Protecție a Victimelor Străzii la plata de 50% din despăgubirile civile așa cum au fost stabilite de instanța de fond prin hotărârea penală recurată”, se arată în sentința pronunțată de judecătorii gălățeni.  
   Unul dintre magistrații care au făcut parte din completul de judecată a făcut opinie separată, respectiv „respinge ca nefondat recursul formulat de către recurentul-parte responsabilă civilmente Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea și-l obligă la plata cheltuielilor judiciare către stat”.  
   Reamintim că accidentul s-a petrecut în dimineața zilei de Ajun, în 2008, pe Bulevardul Unirii. Iulian P., jandarm la IJJ Vrancea, se afla la volanul unei Dacii, care a intrat în coliziune cu un Jeep, condus de Cristinel Ciprian F.. În Dacie se mai aflau încă 4 jandarmi, care ieșiseră din tura de noapte și se îndreptau spre Rîmnicu -Sărat. Unul dintre ei, Iulian S., de 36 ani, a murit pe loc în urma coliziunii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?