Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

Cartea săptămânii: „Vând kilometri. Ediţia cu autograf”, de Mihai Barbu


   Pentru că am intrat în mini-vacanța de Paște, pentru această săptămână vă propunem lectura unei cărții plină de aventură: „Vând kilometri. Ediția cu autograf” (2013, Editura Art), de Mihai Barbu. Un om, o motocicletă, 26.000 km, patru luni, 13 țări. Peste 500 de imagini incredibile și multe pagini de poveste în 43 de scrisori.
   Mihai Barbu este vânzătorul de kilometri. În 2009, a plecat singur timp de  patru luni spre Mongolia, călare pe motocicleta lui, Doyle. Deși își planificase călătoria cu doi ani înainte, Mihai și-a dat seama înainte să plece că nu i-ar strica niște bani în plus: 2.000 de euro, sumă care i-ar fi asigurat benzina pentru cei 26.000 de kilometri. Așa se face că Mihai și-a împărțit drumul în parcele de câte 500 de kilometri și, în schimbul a 50 de euro pentru fiecare parcelă vândută, le-a oferit cumpărătorilor povestea și fotografiile realizate pe bucata respectivă de drum, numele fiecăruia fiind scris pe un abțibild și lipit pe parbrizul lui Doyle. Bonus: o pietricică de pe fiecare parcelă. În mai puțin de două săptămâni, toți kilometrii au fost vânduți și, odată demarată călătoria, scrisorile personalizate pentru cei 43 de cumpărători au început să curgă pe Mongolia.ro.
   „Vând kilometri” deschide în premieră pofta cititorilor români pentru literatura de călătorie. Jurnal de drum și album de fotografie, acest volum înseamnă întâlnirea unuia dintre cei mai valoroși fotoreporteri români nu doar cu un public înclinat spre aventură, ci și cu o lume care așteaptă să fie descoperită.
   Cartea are 480 de pagini și poate fi achiziționată, inclusiv online, cu 47 de lei. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?