Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

VIDEO şi GALERIE FOTO: Bebeluş de 11 zile, transportat de urgenţă la Iaşi cu un elicopter SMURD


   Salvarea a venit din cer, ieri după amiază, pentru un bebeluș de doar câteva zile, din Dumitrești. Elicopterul SMURD a fost solicitat pentru a transporta o fetiță de 11 zile de la Spitalul Județean de Urgență Focșani, la o unitate medicală din Iași. Potrivit medicilor, bebelușul a ajuns ieri dimineață la Spitalul Județean Focșani, fiind internat în Secția de Pediatrie. Starea sa s-a agravat, motiv pentru care a fost solicitat un elicopter SMURD, pentru transportul fetiței la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași. 
   Medicii suspectează că bebelușul are o malformație cardiacă, dar și că ar fi intoxicat cu nitriți, mama sa pregătindu-i laptele cu apă luată din fântână. „Am preluat un bebeluș de 11 zile din Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Focșani. El este suspect de o malformație cardiacă, dar și de intoxicație cu nitriți. El va fi transferat cu elicopterul SMURD la Spitalul de Copii «Sfânta Maria» din Iași”, ne-a declarat medicul Dorinel Ticu, din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea.
   Medicii le recomandă mămicilor să utilizeze doar apă îmbuteliată din comerț pentru prepararea hranei bebelușilor, aceasta fiind testată. Apa care provine din surse proprii este contraindicată, deoarece poate avea concentrații mari de nitrați și nitriți. Intoxicația cu nitriți poate fi fatală în cazul bebelușilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?