Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Michael York, diagnosticat cu o maladie sangvină rară


   Actorul britanic Michael York, în vârstă de 71 de ani, a dezvăluit într-un interviu recent că a fost diagnosticat cu amiloidoză, o maladie sangvină rară. Starul britanic și-a alarmat fanii în luna ianuarie, când a apărut în public cu o față „umflată”, cu ocazia unei reuniri într-o emisiune de televiziune cu fosta lui colegă din filmul „Cabaret”, actrița Liza Minnelli, la New York, informează contactmusic.com.
Într-un interviu acordat publicației The Lady, Michael York a mărturisit că starea lui de sănătate s-a înrăutățit: „Totul a început acum doi ani, când filmam o miniserie cu Tom Conti. Am observat că începeam să fac cearcăne. La început, am putut să le acopăr cu farduri, dar apoi situația a devenit mult prea evidentă și am fost nevoit să port ochelari cu lentile întunecate”.
   Inițial, medicii l-au diagnosticat pe actorul britanic cu cancer osos, însă au descoperit ulterior că acesta suferă în realitate de amiloidoză, o maladie sangvină care distruge țesuturile și cauzează formarea de depozite anormale de proteine în organism. Actorul s-a internat la un spital din celebra rețea medicală Mayo Clinic din Statele Unite, în 2012, unde a suportat un transplant de celule sușă și a făcut chimioterapie. „Mi-am pierdut vocea, complet, iar acest fapt este, pentru un actor, puțin cam alarmant. Acum, mi-a revenit într-un fel. În timpul chimioterapiei, din păcate, mi-a căzut tot părul. Fața mea este acum puțin cam umflată. Probabil din cauza medicamentelor, dar și din cauza bolii în sine. S-au format depozite (de proteine) peste tot”, a declarat actorul britanic. Actorul spune că este hotărât să se vindece: „Åžtiu că această boală poate fi mortală, dar eu nu renunț niciodată”.
   Michael York este un reputat actor de teatru și film, cu o filmografie bogată, care s-a remarcat în producții cinematografice precum „Îmblânzirea scorpiei” (1967), „Romeo și Julieta” (1968), „Cabaret” (1972), „Cei trei muschetari” (1973), „Orient Expres”(1974), „Marile speranțe” (1974), „Insula doctorului Moreau” (1977), „Iisus din Nazareth” (1977), „The Ring” (1996), „Puss in Boots” (1999) și filmele din seria „Austin Powers”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?