Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

GALERIE FOTO: Primarul Bacinschi vrea să angajeze specialişti care să îl ajute pe şantierele din Focşani


   Primarul Decebal Bacinschi a invitat ieri reprezentanții presei la un tur al municipiului, pentru a vedea câteva dintre investițiile care se derulează în oraș. Edilul a enumerat numeroasele proiecte care sunt derulate în prezent în Focșani, cele mai importante fiind proiectele cu finanțare europeană.
   Primul este „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană”, la care au început lucrările de înlocuire a rețelelor termice, în cartierul Sud, iar luni seară, pe 29 aprilie, în Focșani au ajuns și cele două motoare Rolls Royce pentru ENET, unul dintre ele fiind montat deja în clădirea nouă care va adăposti noua centrală termică.
   Al doilea proiect, care se desfășoară în zona de sud a municipiului, este Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, prin care vor fi asfaltate mai multe străzi și vor fi amenajate trotuarele, aleile și spațiile verzi.
   Al treilea mare proiect care se derulează în Focșani este cel privind reabilitarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, în prezent lucrându-se pe strada Vâlcele, pentru montarea conductelor de canalizare, la 6 metri adâncime, de aceea această stradă este închisă. Åži pe Strada Anghel Saligny se asfalta ieri, în cadrul aceluiași proiect. 
    Turul orașului a cuprins vizitarea zonei Obor, cu câteva străzi pe care tocmai se turnase asfalt, noua centrală termică a ENET, cartierul Sud cu câteva străzi pe care se turna asfalt și o porțiune unde se schimbau rețelele de termoficare. Turul s-a încheiat la Åžcoala „Åžtefan cel Mare”, aflată în plin proces de reabilitare, primarul afirmând că lucrările sunt avansate, astfel încât începutul noului an școlar îi va prinde pe elevii acestei școli în bănci noi. Pe lângă toate aceste lucrări, alte străzi vor intra în reparații cu bani din bugetul local, din luna iunie.
    Dat fiind volumul mare de lucrări care au loc în prezent în municipiu, primarul Decebal Bacinschi a reafirmat nevoia angajării unor specialiști, care să urmărească lucrările. „Refacem în totalitate infrastructura acestui oraș, sunt multe proiecte, orașul este un întreg șantier. Nu pot face față la atâtea lucrări cu doar doi angajați, sunt investiții de 100 milioane de euro care trebuie supravegheate. Mai am nevoie de oameni care să mă ajute, este nevoie de specialiști. De cel puțin trei oameni aș avea nevoie: un inginer constructor, un instalator și un inginer de drumuri”, a spus primarul Decebal Bacinschi.
   Edilul a propus, în ședința de Consiliu Local de săptămâna trecută, aprobarea a cinci noi posturi în organigrama Primăriei. Consilierii locali au propus însă și au aprobat doar un post de city manager. Posturile din sistemul public sunt deocamdată blocate și nu se pot face angajări. La întâlnirea de ieri cu presa a participat și deputatul de Focșani Ciprian Nica, care a menționat că vicepremierul Liviu Dragnea a propus deblocarea unor posturi din sistemul public.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?