Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Aplicaţia Google Street View pentru România, extinsă cu peste 40.000 de kilometri


   Turiștii români sau străini care vor să viziteze România au la dispoziție, începând de miercuri, noi imagini prin intermediul aplicației Street View, care a fost extinsă cu peste 40.000 kilometri, a anunțat Google, într-un comunicat de presă. Noutățile disponibile au în prim-plan imagini din Alba-Iulia, Craiova, Focșani sau Baia Mare, precum și străzile medievale din Sighișoara și unele dintre cele mai populare puncte turistice, cum ar fi Castelul Peleș sau Castelul Corvinilor din Hunedoara.
   Potrivit companiei, extinderea aplicației valabile pentru România, a început în luna iulie 2012, când mașina și bicicleta Google au pornit la drum pentru a pune pe hartă unele dintre cele mai cunoscute obiective turistice din țară.
   Astfel, acoperirea Street View în România a fost extinsă cu sute de localități, adăugându-se peste 40.000 km la acoperirea inițială. În plus față de sute de localități care pot fi văzute în Street View, Google dezvăluie, de asemenea, și imaginile unora dintre cele mai frumoase locuri și atracții turistice din România. Acestea includ, printre altele, Ateneul Român, Piața Sfatului din Brașov, Piața Mare din Sibiu, Muzeul Național al Satului, Biserica fortificată din Cisnădie, Cheile Bicazului sau Lacul Roșu. În zonele în care Street View este disponibil în România, puteți accesa imagini la nivel stradal foca-lizând pe nivelul cel mai detaliat din Google Maps sau deplasând pictograma portocalie ‘Pegman’ din stânga hărții pe o stradă conturată cu albastru.
   Street View este o aplicație a Google Maps, disponibilă deja în 50 de țări, care s-a dovedit a fi populară și utilă și în România. Aceasta permite utilizatorilor să exploreze și să navigheze virtual într-o zonă cu ajutorul imaginilor panoramice la nivel de stradă, fiind disponibilă atât în Google Earth, cât și pe Google Maps pentru telefoanele mobile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?