Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Primarul Sticlaru a cerut amânarea procesului ca să-şi angajeze apărător


   Funcționarii din cadrul Primăriei Mera, acuzați de deturnare de fonduri, au fost chemați ieri la Tribunalul Vrancea, la primul termen al procesului. Câțiva dintre ei, printre care și primarul Ion Sticlaru, nu s-au prezentat în sala de judecată, ei lăsând câte o cerere prin care solicitau acordarea unui nou termen de judecată în ve-derea angajării unui avocat. Instanța de judecată a decis ca la data de 22 mai, toți inculpații să fie prezenți la Tribunal, alături de apărători. 
   La sfârșitul ședinței de judecată, unul dintre avocați a învederat instanței o posibilă excepție, care ar putea fi ridicată la termenul următor, excepție ce privește competența materială a instanței. Potrivit avocaților, dosarul ar putea fi de competența Judecătoriei Focșani.    
   În dosar sunt judecați primarul comunei Mera Ion Sticlaru, secretarul Mărioara Åžerban, contabilii Maria Neagu și Ionel Chipăilă, Ion Ionașc- funcționar pe linie de achiziții publice, Iulian Cristian, Valeriu Iacob și Zanfir Macovei- administratori de societăți, Aurel Trifan, viceprimarul comunei, și Dumitru Tîrlă. Potrivit rechizitoriului, Ion Sticlaru este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată, instigare la fals intelectual și uz de fals, instigare la angajare de cheltuieli bugetare peste limita creditelor aprobate, complicitate la înșelăciune, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată. Viceprimarul Trifan este acuzat de deturnare de fonduri, fals intelectual și uz de fals. Fiecare dintre funcționarii trimiși în judecată este acuzat de comiterea mai multor infracțiuni în legătură cu serviciul pe care îl desfășurau. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?