Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Potpourri şi a şaptea săptămână în Sicilia


       Åžapte este cică număr cu noroc și așa sper să fie și activitățile pe care le-am inițiat săptămâna aceasta și de care voi fi pe deplin responsabilă: cursurile de IT. Oricum cifra asta mi-a adus și oportunitatea de a merge la Palermo, la o activitate la care CESV a fost co-organizator. La Palermo am participat la un seminar regional, cu reprezentanți din toată Sicilia, intitulat „Rețele solidare. Experiențe și bune practici pentru un viitor sustenibil”, cu scopul de a prezenta rezultatele proiectelor de voluntariat finanțate de Fundația CON IL SUD în perioada 2010/2011 și de noile oportunități de susținere financiară a activităților de voluntariat. La activitate a participat și echipa CESV din care am făcut și eu parte, directorul și președintele CESV- care a avut și o prezentare despre activitatea rețelei solidare și a Centrului de Servicii pentru Voluntariat în teritoriu, dar și alte asociații din Provincia Mesina.
 Pentru mine a fost o ocazie bună de a cunoaște alte organizații din localitățile apropiate și activitățile pe care le desfășoară, de a schimba contacte și de a primi invitații de a participa la manifestările lor. Din păcate, timpul prea scurt nu mi-a permis să vizitez și orașul, am reușit doar să ajung până în centrul istoric și să fotografiez Teatrul Massimo și câteva imagini de pe străduțele înguste care leagă bulevardele principale.
 Un alt proiect pe care am început să-l desfășor tot din această săptămână sunt cursurile de IT, nivel elementar, pentru membrii seniori ai Asociației Auser Messina.
Cursurile se încadrează pe linia priorităților europene de Alfabetizarea adulților (Adult Literacy) pentru că participanții mei sunt foarte începători, dacă pot să spun așa, și nu știu absolut nimic despre utilizarea computerului. Ne întâlnim o dată pe săptămână la sediul Auser și deslușim împreună tainele calculatorului într-o atmosferă non-formală, degajată, prietenească. Åži, marea surpriză…predau în italiană! Cu ajutorul învățăceilor mei, evident care mă corecteză pentru a mă ajuta să învăț mai bine. Grupa mea are 4 membri, trei doamne foarte drăguțe și deschise, Agata (Nuccia), Caterina și Letteria (Lila) și un fost marinar care vobește și puțină engleză Antonino (Nini). 
 Cât despre inițiativa cultural-gastronomică dulce care va începe concret săptămâna viitoare, pot să vă spun că se numește Pasticceria Prestige (Cofetăria Prestige) din Messina și sunt noii mei parteneri în a promova și a face cunoscute preaminunatele prăjituri și rețete siciliene. Am ajuns să-l cunosc pe Rosario, cofetar în acest delicios loc și care a acceptat să mă susțină în acest proiect inedit și util totodată gospodinelor, dar și turiștilor care vor să-și delecteze papilele gustative cu prăjituri pregătit… pe loc!
 Åži ca să închei săptămâna la fel cum am început-o, cu o atmosferă splendidă și relaxată, acest weekend l-am petrecut la casa mea din Molochio, cu surorile mele, Laura, Maria și Rosalba și noua mea familie calabreză, cu peisajele superbe, aerul curat și veșnicul cântec de păsărele dimineața la geam…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?