Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

GALERIE FOTO: Copiii, îndemnaţi să-şi respecte învăţătorii


   Åžcoala „Duiliu Zamfirescu” din Focșani a găzduit, ieri, o activitate organizată în cadrul Campaniei Globale pentru Educație 2013 „Toți copiii au nevoie de un profesor”. Cu această ocazie, vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Ionel Cel Mare, a poposit în mijlocul copiilor a două grupe de clase pregătitoare, pentru a le împărtăși din experiența sa de elev.
   Pentru copii, prezentarea făcută de reprezentantul administrației județene a fost foarte interesantă, cu atât mai mult cu cât au putut adresa întrebări și au putut avea o interacțiune cu oaspeții de seamă. „Am venit să mă bucur de voi în calitate de fost învățător, de părinte și de bunic. Tema discuției este aceea cum ne respectăm învățătorul și cum ajungem ca peste ani să ne amintim de doamna învățătoare. Am lucrat ca învățător 6 ani, la o școală dintr-o comună apropiată orașului, care mi-a rămas dragă. Îmi aduc cu drag aminte în primul rând de părinți și apoi de învățătorul care mi-a pus creionul în mână, care m-a învățat să scriu, să citesc, să vorbesc și să gândesc românește”, a spus Cel Mare. 
   Vicepreședintele Consiliului Ju-dețean s-a emoționat când a fost întrebat despre tatăl său, pe care l-a pierdut când avea numai 11 ani, apoi a zâmbit când unul dintre prichindei l-a întrebat câte kilograme cântărește mama sa. La această dezbatere a participat și inspectorul pentru învățământ primar Lina Vlăsceanu. Activitatea a fost coordonată de cadrele didactice Alina Coarcă, Nadia Lefter și Florentina Chiriac. Campania Globală pentru Educație este un eveniment care se desfășoară anual, la nivel mondial, fiind organizată de o coaliție de organizații neguvernamentale, sindicate și grupuri de cetățeni din întreaga lume. Din 2001, în România este coordonată de Organizația Salvați Copiii. În  anul 2013, sub sloganul „Toți copiii au nevoie de un profesor”, Campania Globală pentru Educație a avut ca temă de interes cadrele didactice.  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?