Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO: Militarii Brigăzii 8 LAROM, atacaţi de terorişti


   Militarii Brigăzii 8 LAROM au fost atacați sâmbătă, de teroriști. Nu a fost vorba despre un atac real, ci de un exercițiu specific teatrelor de operații, pus la cale cu ocazia Zilei Porților Deschise, eveniment organizat cu ocazia sărbătoririi Zilei Forțelor Terestre. După atacul teroriștilor, militarii au reușit să-i imobilizeze pe aceștia, după care au fost lansate mai multe rachete. De altfel, persoanele care au mers sâmbătă în vizită la Brigada 8 LAROM ne-au precizat că aceasta a fost una dintre cele mai atractive activități puse la cale de militari. Militarii Brigăzii le-au arătat celor care au mers la ei în vizită, copii și adulți,  armamentul și tehnica aflate în dotare, exerciții demonstrative specifice armei artilerie și teatrului de operații din Afganistan, filme documentare și o expoziție fotografică cu tematică specifică. 
   De asemenea, Biroul informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Zonal Vrancea a avut un stand de promovare a ofertei educaționale a instituțiilor militare de învățământ și a carierei militare. Programul activităților a debutat cu un concert al muzicii militare a Garnizoanei Focșani și s-a încheiat cu vizitarea sălii tradițiilor militare și a comandamentelor celor trei unități focșănene. 
La activitate au participat peste 150 de copii, de la mai multe unități de învățământ, foste cadre militare ale Brigăzii, veterani de război, familiile militarilor Brigăzii. 
   Activitățile dedicate Zilei Forțelor Terestre vor continua marți la Brigada 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” din Focșani. Persoanele interesate pot  participa la Ziua Porților Deschise între orele 10.00-14.00. Vizitatorilor li se vor prezenta unitatea, armamentul  și tehnica de luptă din dotare, standul Biroului de informare și documentare, Centrul Medical Operațional, precum și competiția de drill-team, la care vor participa loturile unităților subordonate Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?