Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Ucigaşul preotului Marin, reexpertizat psihiatric


   Florentin Pușcoiu, tânărul care l-a ucis pe preotul Tudor Marin, în biserică, va fi reexpertizat psihiatric, pentru a se verifica dacă internarea medicală în cazul său mai este necesară sau nu, potrivit Codului de Procedură Penală. Dosarul va fi soluționat de magistrații Judecătoriei Iași, în a cărei rază teritorială se regăsește Spitalul de Psihiatrie Grajduri, acolo unde este internat Pușcoiu, prin decizie judecătorească. 
   Acțiunea a fost introdusă pe rolul instanței încă din luna februarie, fiind acordate mai multe termene pentru efectuarea expertizei. Petent este chiar Florentin Pușcoiu, în dreptul numelui său, pe Portalul Instanțelor de Judecată, specificându-se faptul că este bolnav. Acțiunea este introdusă în baza articolului 432 alineat 4 din Codul de Procedură Penală, care prevede că „judecătorul delegat al judecătoriei în a cărei circumscripție se află unitatea sanitară verifică periodic, dar nu mai târziu de 6 luni, dacă internarea medicală mai este necesară. În acest scop, judecătorul delegat dispune efectuarea unui raport medico-legal cu privire la starea de sănătate a persoanei față de care s-a luat măsura internării medicale și, după primirea acestuia, sesizează judecătoria în a cărei circumscripție se află unitatea sanitară pentru a dispune asupra menținerii, înlocuirii sau încetării măsurii”. Următorul termen de judecată în dosar va avea loc luna viitoare. 
   Florentin Pușcoiu a fost arestat pe 16 iunie 2012, după ce l-a înjunghiat mortal pe preotul Marin, în biserica din Piața Unirii din Focșani, unde acesta slujea. După efectuarea expertizei, în august 2012, Florentin a fost pus în libertate, dar a fost internat la psihiatrie. Potrivit raportului medico legal, acesta suferă de schizofrenie paranoidă, având discernământ abolit. 
   Reamintim că în data de 16 iunie 2012, bărbatul a mers la biserică pentru a cere explicații în legătură cu două versete din Vechiul Testament, dar nu a fost mulțumit de lămuririle primite. Crima a fost comisă în jurul orei 10.00, iar la ora 10.29, polițiștii au fost sunați de femeia care vindea lumânări că preotul a fost înjunghiat. Cu ajutorul martorilor, anchetatorii au întocmit două portrete robot. În seara aceleiași zile, anchetatorii au pus mâna pe principalul suspect, care a fost găsit acasă. 
   După comiterea faptei, tânărul a vrut să-și viziteze un prieten, apoi s-a dus acasă și s-a culcat. Când s-a trezit, s-a uitat la televizor la știrile despre fapta comisă chiar de el. Pușcoiu a recunoscut fapta, iar motivul a fost de natură religioasă. A susținut că a vrut să facă dreptate divină și că Dumnezeu l-a pus să facă acest lucru. Florentin a mai declarat și că chipul preotului semăna cu cel al slujitorului din visul său, pe care Dumnezeu i-ar fi spus să-l omoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?