Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

David Beckham a renunţat la pronunţia “cockney”


   Fotbalistul David Beckham și-a îmbunătățit pronunția, aceasta devenind „mai elegantă”, după ce a părăsit gruparea Real Madrid pentru a semna un contract cu Los Angeles Galaxy, în 2007, se arată într-un studiu realizat de studenți de la Universitatea din Manchester. Conform studiului, actualul jucător al formației Paris Saint-Germain pronunță mai mult litera „h” la începutul cuvintelor, caracteristică a unui limbaj elegant.
   Studenții au analizat mai multe interviuri acordate de Beckham televiziunilor, din 2007 până în prezent. Ei au ajuns la concluzia că David Beckham nu mai are pronunțatul accent „cockney”, specific unei zone din Londra, unde a crescut fotbalistul. „«H»-ul este folosit mult mai mult în SUA, ceea ce explică felul în care pronunță el cuvintele acum”, a afirmat unul dintre studenți, Charles Boorman. „Însă aș spune că a renunțat la pronunția cockney a unor vocale după ce a devenit ambasador pentru Jocurilor Olimpice, ceea ce i-a oferit un statut social mai elevat”, a precizat Boorman.
   Victoria Beckham, soția fotbalistului, fostă componentă a grupului Spice Girls, și-a îmbunătățit de asemenea pronunția, renunțând la accentul specific zonei Essex, unde a crescut. „Poate că acest lucru se datorează faptului că și-a construit o nouă carieră, de creatoare de modă”, a estimat o studentă, Naomi Proszynska. „Factori cum ar fi mobilitatea socială și situația geografică pot avea un impact asupra modului în care adulții pronunță cuvintele”, a explicat coordonatoarea studiului, Laurel MacKenzie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?