Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

A vrut să mituiască poliţistul ca să-şi scape prietenul de dosar penal


   Un bărbat din Adjud s-a ales cu dosar penal pentru că a vrut să-și scape prietenul de… dosar penal. El este cercetat pentru dare de mită, fiind prins în timp ce-i dădea unui polițist din cadrul Postului de Poliție Vînători, respectiv agentului Ionel Romică Rotaru, suma de 100 de euro, pentru ca acesta să nu ia măsuri împotriva unui amic de-al său, Băluță Cătălin, de 37 de ani, din Adjud, care și-ar fi condus mașina băut. 
   Duminică, polițistul a oprit în trafic pentru control un autoturism Audi, care se deplasa pe DC 143 între localitățile Petrești și Vânători. 
   În timpul discuției cu șoferul, polițistul a constatat că acesta mirosea a alcool, motiv pentru care i-a spus că trebuie să-l testeze cu aparatul alcooltest. În timp ce polițistul discuta cu șoferul, pasagerul din dreapta, Mistreanu George Alin, de 31 de ani, l-a abordat pe omul legii, cerându-i acestuia să nu întocmească acte de constatare a infracțiunii pe numele prietenului său. În mod insistent, el a încercat să-i ofere polițistului o bancnotă de 100 euro. Potrivit unor surse, polițistul a refuzat să primească banii, moment în care cei doi au devenit recalcitranți. 
   Subofițerul i-a sesizat pe ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Vrancea, care sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea au organizat un flagrant. „Aseară (duminică seara -n.r.) în jurul orei 21.00, am fost sesizați de către agentul principal de poliție R. I. R., din cadrul Postului de Poliție Vânători, județul Vrancea, cu privire la faptul că în aceeași zi, cu aproximativ jumătate de oră mai devreme, M. G. I., din Adjud, i-a oferit drept mită suma de 100 euro pentru a nu-i întocmi acte de constatare lui B. C.. Acesta din urmă fusese depistat în timp ce conducea sub influența băuturilor alcoolice un autoturism pe DC143, din comuna Vânători, județul Vrancea”, se arată într-un comunicat al Direcției Generale Anticorupție. 
   Acesta este cel de-al treilea polițist care refuză să ia mită, în decurs de 3 zile. Celelalte două denunțuri au fost făcute pe 11 aprilie. 
   În primul caz, un cetățean a fost prins în flagrant în timp ce încerca să mituiască un polițist din cadrul Poliției municipiului Focșani – Biroul Rutier, respectiv pe Cristinel Vîntdevară, cu 1.000 de lei și 40 de euro pentru a nu-i întocmi dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis. Un alt cetățean a încercat să mituiască un polițist din cadrul Postului de Poliție Câmpuri, Gabriel Avram, cu 200 de lei pentru a scăpa de sancțiune ca urmare a faptului că vindea bunuri fără documente de proveniență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?