Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Haina care „îmbrăţişează” ca o iubită


   O haină care oferă purtătorului sentimentul că este îmbrățișat de o iubită și care este capabilă să îi „șoptească” acestuia cuvinte de iubire, prin intermediul unor înregistrări vocale, a fost creată de un grup de studenți din Japonia. Haina, despre care se spune că a fost creată pentru bărbații celibatari, are un cordon special care oferă purtătorului senzația că este îmbrățișat pe la spate. Căștile atașate acestui model vestimentar inedit difuzează mesaje vocale concepute sub forma unor cuvinte de iubire de la o posibilă iubită. Dovedind că au umor, studenții niponi au decis ca una dintre frazele preînregistrate să fie aceasta: „Iubitule, îmi pare rău că am întârziat”. Acest model de haină se numește „Riajyuu Coat” („Haina Riajyuu”), iar traducerea aproximativă a acestui termen se referă la o persoană care este mulțumită cu viața ei reală, în afara universului online.
   Maito Omari, creatorul acestei haine, a spus: „Dacă aș avea o iubită, cred că ar fi o situație plăcută pentru mine dacă ea m-ar îmbrățișa pe neașteptate atunci când o aștept în stația de autobuz”. Hikaru Shinbayashi, inginerul care a creat hardware-ul acestui proiect, a spus: „Conceptul acestui dispozitiv este acesta: fiecare poate să aibă senzația că are o iubită”. Haina a fost creată de studenții de la Universitatea Tsukuba din Japonia, însă nu este deocamdată disponibilă în magazine.
   În altă parte a Japoniei, studenții de la Universitatea de Electrocomunicații din Tokyo au creat un set robotizat de fese, foarte realist conceput, care simulează reacția mușchilor atunci când aceștia sunt plesniți cu palma. Studenții de la aceeași universitate lucrează în prezent la un „simulator pentru sărut”, care însă nu a fost deocamdată finalizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?