Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Subvenţii pentru crescătorii de oi şi capre


   Crescătorii de oi și capre din Vrancea au timp până la sfârșitul lunii să depună cererile pentru subvențiile din 2013 acordate  în cadrul „Plăților naționale directe complementare pentru sectorul zootehnic, speciile ovine și caprine”.
   Cererile se depun la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură atât direct de către crescător cât și prin intermediul Asociației crescătorilor de ovine, cea care, de altfel, trebuie să vizeze actele. Potrivit APIA, de această primă pe cap de animal pot beneficia producătorii agricoli indiferent de forma juridică, respectiv persoane fizice, persoane juridice și/sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale. „Solicitanții trebuie să depună cererea aferentă fiecărei exploatații cu cod ANSVSA la centrul APIA județean/local pe a cărui rază teritorială se află înregistrată exploatația de ovine și/sau caprine”, arată reprezentanții APIA.
   Această primă se acordă o singură dată pe an producătorilor agricoli înscriși în evidența APIA cu cod unic de identificare, pentru femele ovine și/sau femele caprine identificate conform legislației, care îndeplinesc cumulativ mai multe condiții. Numărul minim de animale din exploatație trebuie să fie de 50 de capete femele de ovine/25 de capete femele de caprine, care au împlinit vârsta de minimum un an până la 31 martie, iar acest efectiv de animale trebuie să fie înscris în Registrul Național al Exploatațiilor la data solicitării primei. O altă condiție este ca „efectivul de femele ovine / femele caprine pentru care se solicită prima să fie menținut în exploatație la adresa menționată în cerere pe perioada de retenție până la data de 3 august 2013”. De asemenea, cererea crescătorului de animale trebuie să fie vizată de Asociația crescătorilor de ovine, viză care atestă efectivele de animale pentru care se poate solicita primă.
   Cererile pretipărite pot fi solicitate de la centrele APIA, individual, prin reprezentant legal sau prin intermediul reprezentantului Asociației crescătorilor de ovine. Depunerea cererilor se poate face individual sau prin reprezentant legal ori prin intermediul reprezentantului Asociației crescătorilor de ovine. Pentru depunerea cererii vizate de o asociație a crescătorilor de ovine, prin intermediul reprezentantului Asociației, solicitantul trebuie să-și dea acordul în scris. „Controlul la fața locului se desfășoară în perioada 3 mai – 3 august 2013 pentru speciile ovine și caprine, la adresa menționată în cerere, timp în care solicitanții primelor au obligația de a menține în exploatație efectivul de animale pentru care au solicitat primă”, au precizat reprezentanții APIA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?