Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Selecţie suspectă pentru conducerea Electrica Furnizare Focşani


   Astăzi ar trebui să aibă loc selecția viitorului șef al Agenției de Furnizare a Energiei Electrice Focșani. Pentru postul de director s-au înscris Gabriel Corneanu și Ionel Preda. Gabriel Corneanu a fost director al Agenției de Furnizare a Energiei Electrice Focșani până în 2009, când a fost înlocuit de Ionel Preda. 
   Modul în care a fost anunțată această „selecție” a directorului de la Furnizare a stârnit nemulțumirea mai multor angajați care acuză că ar fi vorba de un interviu formal. Mai mult, se pare că procedura ar fi fost făcută fără aprobarea conducerii Ministerului Economiei și ar avea rolul doar de a proteja anumite persoane în funcțiile de conducere. De altfel, cu excepția agenției de la Focșani, în celelalte județe este înscrisă câte o singură persoană la această „selecție pe bază de interviu”. Unii angajați de la Focșani cred că este o procedură prin care oamenii impuși în funcție de fosta guvernare pedelistă vor să își păstreze posturile în așteptarea privatizării. „Este un simulacru de concurs. De fapt procedura poate fi numită selecție pe bază de interviu, iar suspiciunile sunt întărite de modul în care a fost anunțată, aproape cu afișe pe ușa din dos a agenției. A fost făcută mai mult pentru ei, nu a fost o procedură deschisă, unde să participe și alte persoane de specialitate din cadrul tuturor societăților din cadrul grupului Electrica”, a afirmat o sursă autorizată din cadrul Electrica. 
   Selectarea viitorului director are loc într-o perioadă agitată pentru angajații de la Agenția de Furnizare a Energiei Electrice Focșani. Săptămâna trecută, șase persoane au venit la Focșani pentru a verifica dacă activitatea Agenției este afectată de apartenența politică a directorului, pedelistul Ionel Preda. Din comisie au făcut parte atât trimiși ai conducerii Electrica Furnizare București cât și de la Sucursala Ploiești. Comisia a avut interviuri cu angajații care au trimis reclamații conducerii centrale a societății, dar a venit și cu chestionare pe care le-au înmânat salariaților, pentru a afla cum privesc aceștia activitatea din instituție, dar și dacă ei consideră că activitatea este afectată de apartenența politică a directorului pedelist. 
   Controlul de la Agenția de Furnizare a Energiei Electrice Focșani are loc după ce câțiva salariați au reclamat directorului general al companiei atmosfera tensionată în care au fost forțați să lucreze în ultimii ani de când la conducere a fost numit politic Ionel Preda. Ei acuzau în scrisorile trimise șefilor companiei atât comportamentul directorului cât și angajările făcute pe criteriul apartenenței politice, în timp ce salariații vechi de la Electrica erau transferați pe alte posturi, mai prost plătite și pentru care nu aveau experiența necesară.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?