Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

GALERIE FOTO: Sfaturi pentru o alimentaţie sănătoasă


   Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza” Panciu a organizat, în această săptămână, câteva activități care au evidențiat influența benefică asupra sănătății a unei alimentații corecte. Ele au fost incluse în cadrul programului „Să știi mai multe, să fii mai bun” și s-au desfășurat în laboratorul de practică al instituției.
   Una dintre ele a fost pregătită de elevii claselor de la profilul Alimentație Publică. Îndrumați de profesoarele Lidia Marin, Lenuța Ciută și Luminița Melu, aceștia au gătit mai multe feluri de mâncare de post, care au constituit, ulterior, și obiectul unei prezentări gastronomice. Elevii din clasa a III-a, coordonați de Nuța Ghețu, au aflat importanța fructelor în alimentație. Ei au mai învățat și cum să prepare salata de fructe, pe care au savurat-o împreună cu învățătoarea.
   Nu în ultimul rând, elevii din clasele a IX-a B și a VI-a C au fost invitați să participe la o lecție despre alimentația sănătoasă, organizată de Asociația pentru Sănătate, Educație și Familie (ASEF). Cu acest prilej, ei au aflat cum arată așa-numita piramidă a alimentației raționale și care sunt cele mai recomandate alimente de origine vegetală, după care au degustat și câteva preparate pregătite pe loc de reprezentanții ASEF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?