Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Porţi deschise la locuinţele protejate ale Crucii Roşii Vrancea


   Filiala de Cruce Roșie Vrancea organizează, până pe 15 aprilie, pentru toți cei care doresc să cunoască îndeaproape proiectele instituției de caritate, „Ziua Porților Deschise”. Vrâncenii pot vizita locuințele protejate ale Filialei vrâncene, făcând astfel o bucurie și locatarilor acestora. Astăzi, de la ora 10.00 poate fi vizitată Casa protejată de tip rezidențial „Micul Rosmalen” din satul Oreavu, comuna Gugești, care oferă servicii acreditate de asistență și suport pentru persoane vârstnice, inclusiv cu handicap. „Prin acest proiect am dorit implementarea la nivelul județului Vrancea a unui model alternativ de asistență a vârstnicilor fără locuință prin amenajarea unei case protejate de tip rezidențial cu capacitate de 8-10 persoane vârstnice, cu microferma adiacentă. Personalul implicat este voluntar. Finanțatori au fost fundații și persoane fizice străine, autorități locale, DIFD, Fundatia Hilsfverein Nyphenburg e.V. Germania, dar și donații, cotizații, sponsorizări. Perioada de implementare a fost 01.12.2003 – 30.09.2003”, se precizează în comunicatul trimis redacției noastre.
    Pe 8 aprilie, vrâncenii pot vizita, începând cu ora 10.00, Locuința maxim protejată de tip familial „Acasă”, din Gugești, care de asemenea oferă servicii persoanelor vârstnice dependente. „Filiala a asigurat sustenabilitatea proiectului Locuința protejată «Acasa» începând cu anul 2007 până în prezent, pentru un număr de minim opt persoane cu handicap vârstnice. Perso-nalul implicat este voluntar. Finanțatorul acestui proiect a fost ANPH București, iar perioada de implementare a început în 2007 și continuă și în prezent”, se arată în comunicat.
    Nu în ultimul rând, pe 9 aprilie, de la ora 10.00, își va deschide porțile pentru vizitatori Locuința protejată de tip familial „Casa Bavareză” din satul Rotărești, comuna Vârteșcoiu, destinată de asemenea vârstnicilor. „Filiala a asigurat sustenabilitatea acestui proiect din iarna 2008-2009 până în prezent, pentru 15 persoane vârstnice, beneficiari permanenți. Personalul implicat este voluntar iar finanțatori sunt Fundația Hilsfverein Nyphenburg e.V. Germania și Primaria Vârteșcoiu”, se detaliază în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?