Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Peste 150 de copii la Memorialul „Emilian Renţea şi Gheorghe Cernat“


   Cea de-a doua ediție a competiției s-a bucurat de prezența mai multor cluburi din zona Moldovei. Clubul Sportiv Prosport Focșani a organizat un turneu în memoria profesorilor Emilian Rențea și Gheorghe Cernat, doi antrenori care au descoperit și format de-a lungul timpului fotbaliști de mare valoare. Florin Jelea, Laurențiu Sîngerean, Janetu Avram, Marian Brutaru, Lucian Hristea, Sorin Colceag, Marius Bratu, Aurel Colan sunt doar o parte dintre cei mai reprezentativi fotbaliști care au trecut prin mâna celor doi regretați profesori.
   Emilian Rențea și Gheorghe Cernat au fost antrenori la Liceul Sportiv din  Focșani și au avut rezultate remarcabile la nivel național, mai ales prin promovarea de jucători în ligile superioare ale fotbalului din România. „Emilian Rențea și Gheorghe Cernat rămân în amintirea oamenilor de fotbal din Vrancea pentru lucrurile deosebite pe care le-au făcut, crescând generații întregi de fotbaliști. La competiția care a avut loc la finele săptămânii trecute s-au acordat diplome de participare pentru toți cei peste 150 de copii prezenți. Toate cluburile au avut de câștigat. Steaua Dunării Galați, Oțelul Galați, Metalosport Galați, Åžoimii Buzău, Prosport Focșani și Gloria Buzău au onorat cu prezența acest turneu”, a spus președintele Prosport, Laurențiu Muscalu, inițiatorul manifestării.

Regal fotbalistic în memoria celor doi profesori

 
   Numeroșii spectatori au avut parte de meciuri spectaculoase. „A fost un adevărat regal fotbalistic și, măcar pentru o zi, iubitorii de fotbal și-au adus aminte de numele profesorilor Emilian Rențea și Gheorghe Cernat. Fotbalul vrâncean traversează o perioadă neagră și e bine să ne aducem aminte în aceste momente de valorile sportului rege din Vrancea. Emilian Rențea, Gheorghe Cernat, Emil Feillinger, Cristian Costea sau Aristide Ghiță rămân în memoria noastră prin tot ce au realizat în cariera dumnealor”, a mai spus Muscalu.

Cursuri gratuite de fotbal la Prosport Focșani

    Clubul Sportiv Prosport organizează cursuri de fotbal în fiecare zi pentru copii cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani, născuți în anii 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004 și 2003. Primele zece lecții de antrenament sunt gratuite. Pentru informații suplimentare sunați la telefonul 0754.929.159 sau accesați site-ul clubului www.prosport2009.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?