Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Profesorii vrânceni, invitaţi să se perfecţioneze în străinătate


   Profesorii vrânceni pot deprinde experiență și se pot forma în activitatea didactică în cadrul unor proiecte cu finanțare europeană. În acest sens, Casa Corpului Didactic „Simion Mehedinți” a organizat ieri, la sediul Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea, seminarul intitulat „Formarea responsabililor cu perfecționarea cadrelor didactice din unitățile școlare din județ”, în cadrul căruia a fost prezentată importanța aplicării în cadrul programelor „Comenius”.
   Potrivit reprezentanților Casei Corpului Didactic, aplicarea în cadrul acestor programe prezintă multiple avantaje. Aceste parteneriate au ca scop consolidarea dimensiunii europene în educație, prin promovarea activităților de cooperare între școli. Activitățile vor fi integrate în curriculum și vor fi interdisciplinare. De asemenea, implicarea în aceste proiecte va permite echipelor de profesori și directorilor de școli din țările partenere să împărtășească experiențe și informații, să testeze și să pună în practică noi abordări pedagogice și manageriale.
   De altfel, printr-un astfel de proiect, trei angajați ai Casei Corpului Didactic, printre care și directoarea Aurelia Neagu, vor participa la un schimb de experiență în Turcia, Franța și Germania. Pentru a afla modalități de accesare a proiectului „Comenius”, profesorii sunt invitați să viziteze site-ul http://www.anpcdefp.ro/programe/llp/comenius/tipuri.html.
   Potrivit unui raport al Casei Corpului Didactic, în primul semestru al anului școlar 2012 – 2013 au beneficiat de cursuri de formare peste o mie de cadre didactice din județ. Cursurile s-au desfășurat atât prin Casa Corpului Didactic cât și prin Programul Operațional Sectorial – Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?