Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Deputatul Tîlvăr, preocupat de siguranţa cetăţeanului


   Deputatul PSD de Vrancea Angel Tîlvăr a declarat că siguranța cetățeanului este și trebuie să fie prioritară pentru instituțiile cu atribuții în domeniu, în condițiile în care numărul infracțiunilor este în creștere de la an la an. Parlamentarul a precizat că în toată perioada de după 1989, s-a constatat „o creștere și o diversificare a infracționalității”. „Nu pot să nu constat faptul că în ultimii ani, pe măsură ce criza economică a devenit tot mai prezentă, rata infracționalității a luat dimensiuni îngrijorătoare. Iar din tot spectrul pe care acest flagel îl acoperă, cel mai îngrijorător aspect mi se pare a fi cel reprezentat de insecuritatea cetățeanului. Consecințele unui asemenea fenomen sunt unele de-a dreptul dramatice, indiferent în ce zonă a lumii se manifestă. O țară în care oamenii nu se simt în siguranță nu prea are mari perspective de dezvoltare, depopulându-se rapid prin emigrarea cetățenilor proprii și fiind total ocolită de cetățenii străini, fie aceștia potențiali turiști sau investitori”, a afirmat deputatul vrâncean.
Angel Tîlvăr a arătat că orice stat are obligația elementară de a se preocupa, în primul rând, de siguranța cetățenilor săi, de a le asigura acestora confortul necesar dezvoltării. Atingerea acestui obiectiv major presupune, însă, prezența constantă și într-un număr suficient în viața comunităților a lucrătorilor din cadrul forțelor de ordine.
   Deputatul Tîlvăr este de părere că Ministerul de Interne are nevoie de mai mulți polițiști fie „de o pregătire mult mai performantă a celor existenți”. „Avem, așadar, forțe de ordine? Evident că avem, asemenea oricărui stat de drept și oricărei societăți evoluate! Sunt acestea, însă, suficient dimensionate? Ei bine, după rata crescută a infracționalității, am destule îndoieli în această privință, fără a pretinde că sunt un specialist în domeniu! Constatând, însă, câte tâlhării, câte furturi din locuințe, câte omoruri sau tentative de omor au loc în intervale de timp relativ reduse (ca să nu mai amintim cazurile de viol, de trafic de persoane, etc.) ajung, inevitabil, la concluzia că ministerul de resort are nevoie fie de mai mulți angajați, fie de o pregătire mult mai performantă a celor existenți. Åži într-un caz și în altul, măsurile care se impun a fi luate se încadrează în categoria celor de urgență maximă și nu suportă nicio amânare, chiar dacă constrângerile bugetare generate de criza economică rămân, în continuare, unele foarte mari”, a afirmat deputatul PSD.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?