Ediția: Vineri 14 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția: Vineri 14 iunie 2024. Nr. 6649

Un bebeluş şi un bărbat au murit din cauza pneumoniei


   Două persoane au decedat săptămâna trecută, la Spitalul Județean de Urgență Focșani, din cauza pneumoniei. Potrivit reprezentanților unității medicale, este vorba de un bebeluș de o lună și un bărbat de 60 de ani, care au decedat în urma complicațiilor.
   Tot săptămâna trecută, aproape două mii de vrânceni s-au prezentat la medic acuzând simptome ale infecțiilor căilor respiratorii. O parte dintre aceștia au avut nevoie de spitalizare. Numărul celor diagnosticați cu viroze și pneumonii, săptămâna precedentă, este mai mare decât în perioada anterioară. Cei mai afectați de viroze și pneumonii sunt copiii.
   Potrivit informațiilor statistice oferite de medicii din cadrul Direcției de Sănătate Publică, în săptămâna 11-17 martie, 1.442 persoane s-au îmbolnăvit de viroze respiratorii, 78 necesitând internare în spital, iar alte 481 persoane au fost diagnosticate cu pneumonii, 171 fiind internate în spital. Cu gripă au fost diagnosticate cinci persoane, din care două au fost internate în spital. Medicii atrag atenția că cei mai afectați de viroze și pneumonii sunt copiii cu vârste între 5 și 14 ani. Mai exact, 467 de copii din această categorie de vârstă au fost diagnosticați cu viroze, iar alți 118 cu pneumonii. Mulți dintre copiii diagnosticați cu viroze și pneumonii au avut nevoie de internare în spital.
   În stocurile medicilor de familie și ale celor din spitale mai sunt puțin peste 50 de doze de vaccin antigripal. Medicii recomandă vaccinarea, mai ales că nu există efecte adverse, dar și evitarea zonelor aglomerate și igiena riguroasă, care au un rol important în prevenirea gripei. Categoriile de persoane care sunt predispuse la gripă sunt bolnavii cronici, în special cei cu afecțiuni respiratorii cronice, dar și diabeticii și cardiacii, copiii și adulții cu astm bronșic care au o evoluție gravă a bolii, personalul medico-sanitar, dar și persoanele vârstnice. Medicii atenționează că în cazul gripei, automedicația nu este recomandată, așa că la primele semne de boală este recomandată prezentarea la medicul de familie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?