Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Senatorul Petru Filip s-a întâlnit cu o delegaţie a Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci


   Președintele Comisiei pentru politică externă din Senat, senatorul PSD de Vrancea Petru Filip, s-a întâlnit cu membrii unei delegații a Asociației Oamenilor de Afaceri Turci (TIAD), cu care a discutat despre cooperarea dintre cele două țări, cu accent pe aspectele de ordin economic. La întrevedere au mai participat Excelența Sa Ömür Şölendil, ambasadorul Turciei în România, Sorin Dumitriu, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București, Achim Irimescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, precum și reprezentanți ai ministrului delegat pentru IMM-uri.
   Senatorul Petru Filip a arătat că o preocupare principală în parteneriatul economic româno-turc ar trebui să fie problema agriculturii, ținând cont de faptul că ambele țări dețin un potențial deosebit în acest domeniu. Astfel, apare ca oportună perspectiva producției agricole în structuri de tip seră. „România a fost beneficiara unor suprafețe foarte mari de sere, care astăzi au ajuns să fie extrem de reduse, ceea ce a dus la situația de astăzi, când am devenit mari consumatori de produse din import și nu din producție proprie. Turcia este o mare producătoare de legume, dar este și o mare producătoare de sere, și în perspectiva relațiilor economice dintre România și Turcia ar putea să fie un subiect interesant și important, mai ales pentru tinerii care locuiesc la țară și pentru care speranța vieții la oraș nu le oferă prea multe perspective”, a afirmat senatorul Petru Filip.
   Ambasadorul Ömür Şölendil a arătat că relațiile dintre Turcia și România au căpătat o dimensiune strategică, unele dintre componentele acestei relații bilaterale excelente fiind relațiile economice și comerciale. Volumul comercial bilateral România- Turcia a depășit cifra de 6 miliarde de euro.
Președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Turci, Ömer Süsli, a propus ca împreună cu CCI București și TIAD să organizeze instruirea factorilor implicați în activitatea agricolă. „Am putea să ne asociem cu oameni de afaceri din domeniu, exportul Turciei în domeniul agricol este sub nivelul exporturilor industriale. Să organizăm o întâlnire între producătorii din Turcia care produc în sere și producătorii din România”, a precizat Ömer Süsli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?