Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Hillary Clinton, favorita alegerilor prezidenţiale din 2016


   Hillary Clinton conduce în intențiile de vot ale americanilor în vederea alegerilor prezidențiale ce vor avea loc în noiembrie 2016, conform unui sondaj publicat joi de Institutul Quinnipiac. Hillary Clinton, care a demisionat recent din cadrul administrației Obama, îi depășește lejer pe fiecare dintre cei trei republicani selecționați de Institutul Quinnipiac pentru dueluri fictive. Împotriva actualului guvernator iconoclast de New Jersey, Chris Christie, Hillary Clinton are 45% intenții de vot față de 37% pentru republican.
   În fața lui Paul Ryan, consilierul lui Mitt Romney la ultimele alegeri prezidențiale, sau Marco Rubio, o stea în ascensiune a republicanilor, Hillary Clinton atinge chiar 50% intenții de vot. Hillary, persoană publică din 1992, când soțul său Bill Clinton a devenit președinte, este mult mai populară decât cei trei bărbați, cu vârste cuprinse între 40 și 50 de ani. „Ea este în mod evident mai cunoscută și, având peste 20 de ani pe scena publică, a putut să creeze o impresie favorabilă în rândul americanilor”, comentează Peter Brown, director adjunct la Institutul pentru sondaje al Universității Quinnipiac. Un alt factor, deloc de neglijat, este că „marca republicană nu merge foarte bine în acest moment”, amintește el.
   Hillary Clinton, care va avea vârsta de 69 de ani în ziua alegerilor, nu a spus nimic cu referire la intențiile sale, dar nici nu a exclus posibilitatea de a fi candidată. După ce s-a aflat timp de patru ani la conducerea diplomației americane, ea a spus doar că vrea să se odihnească. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?