Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Oameni de ştiinţă canadieni pregătiţi s-o demaşte pe Maica Tereza


   Celebra Maica Tereza n-ar fi fost într-atât de sfântă pe cât susține Biserica Catolică, se menționează într-un studiu ce ar putea fi considerat cea mai controversată operă de cercetare referitoare la cea care a înființat ordinul Misionarii Carității din Calcutta. 
   În cadrul investigației lor, ei au consultat un număr de 502 diferite documente referitoare la viața călugăriței catolice, de origine albaneză, și au primit 287 de probe scrise despre imaginea sa nu chiar sclipitoare în ceea ce privește contribuția sa la umanismul mondial. Bunăoară, s-a constatat că adăposturile înființate de ordinul Misionarii Carității, unde erau îngrijiți oameni bolnavi și săraci, erau într-o stare jalnică și prost întreținute, iar pacienții nu primeau hrană și medicamente suficiente.
De asemenea, fluxurile financiare care treceau prin fondurile Maicii Tereza tranzitau conturi bancare despre care nu se cunoaște aproape nimic; nu se cunosc sumele depuse, cine erau deponenții și modul în care erau cheltuiți banii, mai ales în timpul dezastrului de la Bhopal (unul din cele mai mari dezastre industriale din istoria omenirii, soldat cu cel puțin 15.000 de morți) sau în urma inundațiilor din India. În niciunul din cele două cazuri, Fondul Maicii Tereza nu a virat bani direct.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?