Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO: „Vă rog, ajutaţi-mă să-mi găsesc nepotul!”


   O bunică din județul nostru nu știe unde să se ducă și cui să mai ceară ajutor ca să-și mai poată vedea o dată nepotul, pe care nu l-a mai întâlnit de 13 ani. Rada Onea, din Faraoanele, comuna Vârteșcoiu, are 63 de ani și spune că nu poate să-și ostoiască dorul de acel nepot și nici nu se poate resemna să știe că nu-l va mai întâlni câte zile-o avea. „Avea zece ani când l-am văzut ultima dată pe Săndel. Săndel Onea îl chema. Atunci a venit la mine împreună cu Dana, fosta mea noră și cu bărbatul ei de-al doilea și mi-au spus că pleacă în Israel. Åži atât am plâns și atât de tulburată am fost, că nu mai știu unde am pus numărul de telefon pe care mi l-au lăsat atunci și nici ei nu m-au mai căutat în vreun fel. Nu-l pot uita, vă rog să mă credeți, este nepotul de la fiul meu, care a murit înainte ca el să se nască. Dacă cineva poate să-mi spună cum să fac să dau de el, mi-ar face cel mai mare bine din lume!”, a spus Rada.
    Cu toate că are încă opt nepoți în afară de cel rătăcit prin lume, bunicuța din Faraoanele îi duce dorul zi după zi. Zice că nu mai poate sta fără să afle ceva despre el, cu atât mai mult cu cât Săndel nu a apucat să-și cunoască tatăl natural. „Pe băiatul meu și tatăl lui tot Săndel îl chema, dar a murit într-un accident în mină, cu o lună înainte să se nască copilul. S-a întâmplat acum 23 de ani, în februarie, când au căzut vreo șapte inși împreună cu el, cu liftul, în adânc, la mina din Lupeni. Åži în martie a născut Dana, nevasta lui. Acum este martie și nu pot să nu mă gândesc că împlinește 23 de ani și eu nu știu cum să iau legătura cu el, să vorbim, să-l văd…”, spune, plângând, bunicuța.
    Împreună cu bărbatul ei, Ionel Onea, de 67 de ani, au făcut și crescut cinci copii. N-au crezut că pot trăi cu durerea pricinuită de moartea cumplită a celui mai mare dintre ei. Timpul a trecut însă, iar nepotul dăruit de acesta le-a fost, pentru o vreme, singurul balsam al sufletelor. Dar de când băiatul și-a urmat, firesc, mama, pierzându-și urma în Israel, nu-și mai pot găsi liniștea. „Ea s-a recăsătorit, era normal, viața trebuie să meargă mai departe. Åžtiu că pe noul ei soț îl cheamă Liviu, dar numele de familie nu îl știu. Mă doare mult că nu-mi pot vedea nepotul… Am întrebat-o odată pe Dana, mama lui, dacă i-a spus că cel cu care trăiește nu este tatăl lui bun. Era mic atunci, și mi-a răspuns că îi va spune când va fi mai mare, la 17 sau 18 ani… M-a durut, dar am înțeles și acum aș vrea să știu dacă Săndel știe cine i-a fost tatăl care i-a dat viață, să-i spun despre el, să-l cunoască măcar atât cât se mai poate”, a explicat Rada.
    Femeia spune că nu mai are cu nepotul ei decât câteva fotografii de când acesta era foarte mic și pe care le-a făcut publice în speranța că de acolo, din Israel, Săndel ar putea citi strigătul ei de dor, publicat în cotidianul nostru, și o va căuta el pe ea. Dacă cineva știe vreo posibilitate prin care această femeie să dea de urma nepotului pierdut, astfel încât să aibă posibilitatea să îi vorbească, poate scrie pe adresa de mail a cotidianului nostru redactie@monitorulvn.ro sau pe adresa laura.breana@monitorulvn.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?