Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Un sfert dintre angajaţii poştali din mediul rural îşi pierd locul de muncă


   Poștașii vrânceni vor picheta, astăzi, Prefectura Vrancea în semn de protest față de deciziile conducerii centrale a Companiei Poșta Română. Aproximativ 50 de poștași vor veni în Piața Unirii de la ora 14.00 pentru a-și manifesta nemulțumirile față de modul în care va fi realizată redimensionarea activității Poștei Române.
   Nemulțumirile au fost prezentate la întâlnirea de ieri organizată de prefectul Cătălin Popescu cu liderul de sindicat Ion Bercaru și Camelia Iliescu, șefa Oficiului Județean de Poștă Vrancea. Aceasta a arătat că o primă pro-punere de restructurare la nivelul județului Vrancea arată că își vor pierde locul de muncă un număr de 54 de persoane, din care 50 în mediul rural. Aceasta înseamnă circa un sfert din numărul de angajați din mediul rural ai Oficiului Județean de Poștă Vrancea. „Va dispărea ghișeul de prezentare și vor rămâne doar factorii poștali”, a afirmat Camelia Iliescu, precizând că vor fi afectate circa 40 de comune în urma planului de restructurare.
   Măsurile sunt luate pentru a acoperi pierderile actuale care nu mai permit menținerea tuturor ghișeelor și oficiilor poștale actuale. În final, oamenii din mediul rural vor trebui să se deplaseze în centrul comunei pentru a putea beneficia de toate serviciile poștale. Camelia Iliescu a arătat că sunt situații speciale în mai multe localități vrâncene, precum Bogza, Caiata, Gura Caliței, Andreiașu. Aici factorii poștali sunt obligați să meargă pe jos zeci de kilometri în fiecare zi. Culmea, poștașii nu pot folosi autoturismele personale sau bicicletele, iar cei care o fac sunt responsabili în cazul unui accident. Sindicaliștii au arătat că sunt nemulțumiți nu atât de redimensionarea activității Poștei Române cât de modul în care aceasta va fi realizată.
   La rândul său, prefectul Cătălin Popescu a cerut conducerii Poștei din Vrancea să facă toate demersurile pentru ca toate localitățile din județ să beneficieze de serviciile factorilor poștali. „Nu e posibil ca o localitate să nu poată fi acoperită de factorii poștali. Sunt comune mari, cu sate răsfirate sau mai greu accesibile, cum este cazul de acum de la Cocoșari sau cum avem la Andreiașu”, a afirmat prefectul Cătălin Popescu.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?