Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Neajunsurile din sistemul sanitar, reclamate la „Telefonul Pacientului“


   Pacienții vor avea la dispoziție, peste câteva săptămâni, un număr de telefon la care pot reclama toate neajunsurile din sistemul sanitar. În perioada 11-17 martie, când va fi sărbătorită pentru prima dată „Săptămâna Pacientului”, Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC) va lansa programul intitulat „Telefonul Pacientului”. Un operator va răspunde în fiecare zi, timp de opt ore, la toate apelurile, va oferi informații și va prelua toate nemulțumirile, redirecționându-le către instituțiile responsabile.
   Soluționarea sesizărilor va fi supravegheată, pentru a ști dacă autoritățile au rezolvat problemele sau nu. „«Telefonul pacientului» este un proiect de suflet al COPAC, pornit din nevoia de informare a pacienților români și de semnalare a pro-blemelor cu care se confruntă. Un operator va răspunde în fiecare zi timp de opt ore la toate apelurile pacienților, va oferi informațiile solicitate și va prelua semnalările acestora. COPAC va direcționa aceste solicitări către instituțiile naționale cu responsabilitate în domeniu și va monito-riza modul cum se răspunde problemelor semnalate”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul www.copac.ro.
   De asemenea, în cadrul Săptămânii Pacientului vor avea loc mai multe dezbateri cu medici și studenți de la universitățile de medicină.
   Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România a fost înființată în 2008 și cuprinde 11 organizații membre: Uniunea Națională a Persoanelor Afectate de HIV/SIDA, Societatea de Scleroză Multiplă din România, Asociația Transplantaților din România, Alianța Națională de Boli Rare, Asociația Română de Hemofilie, Asociația Persoanelor cu Talasemie Majoră din România, Asociația Antiparkinson, Asociația pentru suportul pacienților cu Tuberculoză MDR, Asociația Română de Cancere Rare, Asociația Praeder Willi și Fundația Baylor Marea Neagră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?