Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Spitalul Orăşenesc Panciu a fost acreditat


   Spitalul Orășenesc Panciu a fost acreditat, fiind prima unitate medicală din Vrancea care a primit certificat de la Comisia Națională de Acreditare a Spitalelor. Managerul Nicolai Mărăscu ne-a declarat că unitatea a avut de îndeplinit 2.400 de indicatori, printre care atingerea unor standarde privind managementul resurselor umane, al calității serviciilor acordate bolnavilor, dar și aspecte referitoare la starea saloanelor, dotarea cu aparatură etc. „Vineri am primit certificatul care atestă acreditarea. Acest lucru trebuie să îi facă pe pacienți să apeleze la serviciile medicale prestate în cadrul unității noastre, deoarece atestă calitatea lor. Comisia de acreditare va mai veni peste 5 ani”, a declarat Nicolai Mărăscu.
   Membrii Comisiei de Acreditare au fost la Spitalul Panciu în luna noiembrie a anului trecut, verificând îndeplinirea celor 2.400 de indicatori. Pentru această evaluare, unitatea a plătit o taxă de 18.000 lei. Cuantumul taxei de acreditare se calculează în funcție de paturi, fiind de 240 lei/pat pentru cei cinci ani.
   În „febra” acreditării sunt și celelalte spitale din Vrancea, care urmează să primească vizita comisiei de acreditare până în 2015. Acreditarea este obligatorie, deoarece va sta la baza decontării serviciilor medicale de Casa de Asigurări de Sănătate. Acreditarea spitalelor a debutat în anul 2011 și se va încheia în 2015. Este făcută cu scopul de a vedea dacă spitalele pot oferi bolnavilor servicii medicale la standardele din UE. Pentru asta, fiecare spital trebuie să aibă clădirile moderne, aparatură, echipamente, personal, medicamente etc. Practic, acreditarea reprezintă pentru bolnavi garanția că în respectiva unitate sanitară sunt asigurate condiții de calitate în ceea ce privește serviciile medicale oferite.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?