Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Medicamentele şi materialele sanitare necesare spitalelor, cumpărate de Ministerul Sănătăţii


   Ministerul Sănătății dorește ca toate achizițiile publice ale spitalelor să se facă în sistem centralizat, pe care să-l și coordoneze. Astfel, medicamentele, materialele sanitare și alte consumabile necesare spitalelor vrâncene vor fi achiziționate la nivel național. Potrivit Ministerului Sănătății, prin instituirea acestei măsuri, se dorește să se facă economii la buget și să fie eliminate licitațiile suspecte, cu produse achiziționate la suprapreț.
   Managerii spitalelor din Vrancea consideră că această măsură este binevenită. „Sunt întru totul de acord ca licitațiile să fie făcute de către o unitate centrală din cadrul Ministerului Sănătății. În acest fel, spitalul va fi degrevat de această respon-sabilitate și ne vom putea îndrepta atenția către alte proiecte”, este de părere managerul Spitalului Județean Constantin Mîndrilă.
   Costel Negoescu, managerul Spitalului de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni, speră că odată cu implementarea acestei măsuri, să se facă economii la bugetul Sănătății. „Este o măsură foarte bună. Spun asta deoarece dacă achizițiile vor fi realizate la nivel central, de către Minister, vor fi eliminați acei intermediari, care percepeau sume mult mai mari pentru anumite produse. În acest fel, vor fi făcute economii la bugetul sistemului sanitar”, consideră Negoescu.
   Potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Sănătății, în perioada următoare, vor fi demarate procedurile de achiziție la nivel centralizat. Mai mult, în această perioadă, Ministerul Sănătății analizează toate posibilitățile de organizare a acestor licitații, atât cu Agenția Națională de Reglementare a Achizițiilor Publice, cât și cu alte instituții care se ocupă de acest domeniu. De asemenea, Ministerul Sănătății va beneficia, la sfârșitul lunii, de expertiză din partea specialiștilor în achiziții din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?