Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Fermierii primesc ultima tranşă din ajutorul de minimis


   Å¢ăranii vor primi, zilele următoare, banii reprezentând ajutorul de minimis acordat de Guvernul Victor Ponta pentru compensarea fenomenului de secetă din 2012. La Direcția Agricolă a sosit a doua tranșă de bani, peste 1,4 milioane lei, iar acum se lucrează la ordinele de plată pentru ca sumele să ajungă în conturile fermierilor. Banii alocați până acum sunt suficienți pentru a efectua plăți către 4.870 de fermieri vrânceni, în ordinea depunerii cererilor la Direcția Agricolă.
   Purtătorul de cuvânt al Direcției Agricole, Crin Constantinescu, a afirmat că banii vor intra efectiv în conturile țăranilor după ce va fi parcurs circuitul bancar. Cel mai probabil, la începutul săptămânii viitoare oamenii vor avea în conturi sumele solicitate. „Începând cu 21 februarie vor fi făcute primele plăți însă va dura câteva zile până când banii vor ajunge efectiv în conturile beneficiarilor”, a afirmat Crin Constantinescu.
   La nivelul județului Vrancea au fost înregistrate 10.582 de cereri, pentru o suprafață de 31.163 de hectare afectate de secetă. Valoarea totală a sumelor solicitate a fost de 3,11 milioane lei. Potrivit evaluărilor făcute de specialiștii Direcției, în Vrancea a fost înregistrată o suprafață totală calamitată de peste 88 mii hectare de teren cultivat cu porumb, grâu, floarea soarelui, plante nutreț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?