Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Colegiul Unirea intră în reparaţii capitale, pe bani europeni


   Clădirea în care funcționează Colegiul Național „Unirea” din Focșani intră în reabilitare capitală luna viitoare, în cadrul unui proiect finanțat cu fonduri europene. Lucrările vor demara cu repararea acoperișului și vor continua, la vară, cu reabilitarea interiorului clădirii, astfel încât procesul educațional să nu aibă de suferit, iar muncitorii să poată lucra în liniște. Tot în cadrul acestui proiect, va fi înlocuită tâmplăria, iar ulterior, treptat, se va lucra și la fațada clădirii și la reabilitarea corpurilor de clădire aferente. Cel mai probabil din toamnă, „uniriștii” vor beneficia de un cabinet medical modern, dar și de unul psihologic, renovat la standardele cele mai înalte.
   Chiar dacă lucrările vor începe din martie, cei din conducerea Colegiului Național „Unirea” cred că acest lucru nu va afecta procesul educațional, eventualul zgomot produs de muncitori fiind neglijabil. „Procesul de învățământ nu va fi afectat decât în mică măsură. Va fi un șantier și va fi puțin zgomot”, a precizat profesorul Cornel Noană, directorul unității de învățământ.
   Lucrările se vor desfășura în cadrul proiectului „Reabilitare, modernizare și dotări – Colegiul Național Unirea- Focșani”, proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013. Obiectivul proiectului este „îmbunătățirea calității infrastructurii în educație prin reabilitare, modernizare și dotare a Colegiului Național Unirea din Municipiul Focșani, în scopul asigurării unui proces educațional la standarde europene”.
   Uniunea Europeană vine cu o contribuție de 85% din fondurile necesare finalizării lucrărilor. Valoarea totală a proiectului este de 6.213.344,76 lei, din care 4,057 milioane lei reprezintă contribuția europeană, 13 la sută, adică peste 620 de mii de lei, de la bugetul național și 2 la sută, respectiv peste 95 de mii de lei, din bugetul local. Durata de execuție este de 15 luni. De acest proiect vor beneficia 799 elevi, dar și cadrele didactice de la Colegiul Național „Unirea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?