Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Cauza judecătoarei Topor, amânată pentru aprilie


   Dosarul în care judecătoarea Anișoara Topor și fratele său Aurel Lăduncă sunt judecați pentru fapte de corupție, a fost amânat ieri de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție. Potrivit unor surse, cauza a fost amânată pentru data de 3 aprilie, la cererea lui Lăduncă, pentru a-și angaja apărător. Anișoara Topor a fost în sala de judecată, fiind însoțită de apărător.
   Reamintim că pe 6 februarie, magistrata a fost pusă în libertate, după mai bine de un an de arest preventiv. Potrivit rechizitoriului de trimitere în judecată, instrumentat de procurorii DNA, în sarcina magistratei s-au reținut infracțiunile de luare de mită și trafic de influență, ambele în formă continuată. Aurel Lăduncă este acuzat de complicitate la ambele infracțiuni, în formă continuată.
În actul de sesizare a instanței se arată că Anișoara Topor ar fi primit de la afaceristul Costel Iacob, din Golești, 80.000 de lei și 700 de euro pentru a da soluții favorabile   într-un dosar în care acesta revendica 13 hectare de teren. Banii ar fi ajuns la magistrat prin intermediul lui Aurel Lăduncă. Dosarul a ajuns, inițial, pe rolul Curții de Apel Galați, iar în urma soluționării unei cereri de strămutare, a fost transferat la Curtea de Apel Bacău, care l-au și soluționat pe fond. Anișoara Topor a fost condamnată la șase ani de închisoare cu executare, iar fratele său la trei ani de închisoare.
   Acum, dosarul este în recurs pe rolul ÎCCJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?