Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Medicii de la Dispensarul din Sud s-au mutat într-un alt spaţiu


   Cei șapte medici de familie care își desfășurau activitatea în clădirea Dispensarului medical din cartierul Sud, de pe strada Revoluției, au decis să se mute într-o altă locație. Doctorii au fost nemulțumiți de prețul stabilit de Primăria Focșani, care deține acest imobil, pentru vânzarea cabinetelor. De altfel, medicii au dat în judecată în anul 2010 Primăria și firma care a întocmit raportul de evaluare pentru clădirea dispensarului din Sud, și au contestat prețul stabilit de evaluator pentru vânzarea cabinetelor, de circa 600 de euro/metrul pătrat.
   Medicii au pierdut procesul și au decis să își strângă lucrurile și să plece, de câteva zile desfășurându-și activitatea în sediul centrului Medicover din Sud. „De azi (ieri, n. r.) ne-am mutat la Medicover, în Sud. Avem condiții mai bune și este o chirie convenabilă. Pentru că mulți pacienți nu știu că ne-am mutat, iar aici nu avem telefon fix, vom pune un panou la intrare prin care să îi anunțăm”, ne-a declarat medicul de familie Luminița Platon.
   De la începutul acestui an, reprezentanții Primăriei Focșani au avut discuții cu medicii din Sud, pentru a negocia prețul cu care urmează să fie scoase la vânzare cabinetele, dar doctorii nu s-au lăsat convinși de propunerile consilierilor locali. „A fost o decizie unilaterală de a pleca, a medicilor. Cabinetele nu au fost scoase deocamdată la licitație, pentru că nu este stabilit prețul de vânzare, acesta urmând să fie discutat într-o ședință de Consiliu Local. Au mai avut loc discuții în comisie, li s-a propus o negociere, am trimis și o adresă, la care nu am primit răspuns. Spațiile care au rămas libere pot fi ocupate de alți medici”, ne-a declarat Dan Cazaciuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Focșani.   
   Înainte de a pleca, medicii plăteau o chirie pentru cabinetele în care își desfășurau activitatea. În anul 2011, Consiliul Local Focșani a decis ca prețul de concesiune a cabinetelor din cadrul Dispensarului Medical din Sud să fie majorat de la 1 euro/metrul pătrat pe an, la 1,74 euro.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?