Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Inspectorii ITM au dat amenzi pentru munca la negru


   Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM)Vrancea a desfășurat, pe parcursul lunii ianuarie, mai multe acțiuni de control și monitorizare pentru identificarea și combaterea cazurilor de muncă „la negru”, a muncii tinerilor și copiilor în domenii precum: construcții, industria textilă, prestări servicii, industria alimentară și panificație, industria lemnului, comerț, pază, transport rutier de marfă și persoane, dar și în baruri, cluburi și discoteci.
   Au fost efectuate 182 de controale, fiind sancționați contravențional 87 de angajatori. „Inspectorii de muncă au aplicat 130 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 133.900 lei. Inspectorii au constatat și o infracțiune, pentru care s-a întocmit propunere de urmărire penală, remisă organelor competente în acest sens. Vizitele de control au fost efectuate atât ziua, cât și noaptea”, transmite Eliza Botezatu, directorul ITM Vrancea. Infracțiunea constatată de inspectorii de muncă se referă la depistarea a mai mult de cinci persoane care lucrau fără forme legale într-o unitate de confecții textile, de pe raza județului Vrancea, dar care nu este în Focșani.
   Pentru neconformitățile constatate, s-au dispus măsuri cu termene stricte de intrare în legalitate. Inspectorii i-au informat pe angajatori privind necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la încadrarea în muncă, condițiile și programul de lucru și timpul de odihnă al lucrătorilor.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?