Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Carnea confiscată de la abatorul lui Trăşculescu a fost arsă


   Dumitru Mocanu, care împreună cu Silviu Trășculescu a deținut acțiuni la societatea TSDM Dollar Prod, intrată în insolvență, a cerut ca cele aproape 700 de kilograme de carne, confiscate de polițiști marți, să fie incinerate în prezența avocatului său. Carnea provenea de la animale sacrificate la fostul abator al celor doi. 
   Mocanu a mers ieri la Homocea, la abatorul unde pot fi făcute astfel de incinerări, și a cerut reprezentanților Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) să ardă carnea doar în prezența avocatului, cerere care a fost acceptată. „A cerut ca incinerarea să se desfășoare în prezența avocatului său, iar până în acest moment (ieri-n.r.) nu avem semnale că acesta dorește să blocheze incinerarea. Noi respectăm legea și aplicăm aceste măsuri în conformitate cu prevederile legislative în domeniu”, ne-a declarat Necula Botezatu, directorul DSVSA.
   În urma verificărilor efectuate de o echipă mixtă formată din polițiști, comisari ai Gărzii Financiare și medici de la DSVSA, Dumitru Mocanu a fost sancționat cu o  amendă de 1000 de lei. Totul a pornit după ce polițiștii au oprit în trafic o mașină, iar în urma verificărilor au stabilit că aceasta transporta carne. Oamenii legii i-au cerut șoferului documente de proveniență ale cărnii, iar acesta nu a avut ce să le arate. Întrucât existau suspiciuni cu privire la faptul că animalele au fost sacrificate într-un abator care nu mai are autorizație, duba a ajuns la sediul IPJ pentru verificări. Ulterior, o echipă formată din polițiști, comisari ai Gărzii Financiare și medici din cadrul DSVSA au ajuns la sediul fostului abator, iar aici au găsit exact ce bănuiau că vor găsi. Este vorba despre o altă mașină încărcată cu carne, care se pregătea să plece.
   Dumitru Mocanu nu a putut fi contactat nici ieri pentru a i se consemna punctul de vedere. Acesta a respins toate apelurile noastre telefonice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?