Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Poliţiştii au luat în evidenţă maşinile înmatriculate în străinătate


   Polițiștii de la Circulație vor să aibă o evidență clară a mașinilor înmatriculate în străinătate și a șoferilor care nu au permise de conducere românești. Scopul întocmirii unor astfel de evidențe este acela de a-i identifica mai repede pe cei care conduc mașini înmatriculate în străinătate sau care au permise de conducere din alte state în cazul în care sunt implicați în accidente de circulație cu fugă de la locul faptei.
   Astfel, în perioada 8-10 februarie, polițiștii Serviciului Rutier Vrancea au verificat câteva sute de mașini, majoritatea înmatriculate în alte țări și conduse de persoane care nu au permise de conducere românești. Potrivit inspectorului Cătălin Manea, din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Vrancea, în perioada amintită au fost controlate 639 mașini. În timpul acestor verificări au fost aplicate 416 sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 101 au fost aplicate conducătorilor auto care se aflau la volanul unor mașini înmatriculate în străinătate sau care nu aveau permise de conducere românești pentru diferite abateri, respectiv nepurtarea centurii de siguranță, lipsă RCA, lipsă inspecție ITP sau defecțiuni tehnice.  
   Potrivit polițiștilor, 60 de sancțiuni au fost aplicate șoferilor și pasagerilor care nu aveau cuplate centurile de siguranță, alte 20 pentru defecțiuni tehnice, câte trei pentru lipsă ITP și RCA și 294 pentru depășirea limitei legale de viteză. Totodată, 8 conducători auto au rămas fără permise de conducere, iar alți 7 fără certificatele de înmatriculare ale mașinilor. „La nivel național, toate sancțiunile aplicate conducătorilor auto care conduc autoturisme înmatriculate în străinătate și celor care nu au permise de conducere românești sunt implementate într-o bază de date. Scopul acestei aplicații este acela de a identifica conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state care pot fi implicați în accidente cu fugă de la locul faptei, precum și pentru existența unei evidențe a abaterilor săvârșite de cei care conduc mașini înmatriculate în alte state sau care nu au permise de conducere românești”, a explicat inspectorul Manea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?