Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

Ani grei de închisoare şi daune de zeci de mii de lei, în dosarul crimei de la Străoane


   Tinerii din Străoane, acuzați că l-au bătut și apoi l-au aruncat de viu în fântână pe Maricel Zbârciog, au fost condamnați. Cătălin Andronache, de 23 de ani, a primit 20 de ani de închisoare. Ceilalți doi inculpați, Ciprian A., de 15 ani, și George B., de 16 ani, au fost condamnați la câte 10 ani de închisoare. „Obligă în solidar pe cei trei inculpați, pe inculpatul minor A. Ciprian și în solidar cu părțile responsabile civilmente Andronache Luminița și Andronache Virgil, iar pe inculpatul minor B. George și în solidar cu partea responsabilă civilmente Bîtcă Nicoleta, să plătească părții civile Zbîrciog Elena sumele de 10.000 lei, cu titlu de daune materiale, și 20.000 lei reprezentând daune morale. Dispune restituirea către mama victimei, Zbîrciog Maria, a unui portmoneu aparținând victimei Zbîrciog Maricel, care a fost introdus în camera de corpuri delicte a acestei instanțe la data de 17.09.2012”, se arată în sentința dată de judecătorii Tribunalului Vrancea. De asemenea, inculpații vor avea de achitat câte 2.500 de lei cheltuieli judiciare. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel, la Curtea de Apel Galați.
   La ultimul termen de judecată, care a avut loc în urmă cu mai bine de o săptămână, cei trei inculpați nu au declarat în fața instanței că regretă ceea ce au făcut. George a preferat să recunoască în ultimul moment fapta, deși în urmă cu câteva luni susținea contrariul.
Crima de la Străoane nu este singura faptă penală reținută în sarcina celor trei băieți. În urmă cu câteva săptămâni, ei au fost condamnați, de Judecătoria Panciu, pentru mai multe fapte de furt și distrugere, comise în perioada cuprinsă între mijlocul lunii aprilie și începutul lunii mai 2012. Cătălin Andronache a fost condamnat la 5 ani de închisoare, iar Ciprian A. și George B. la câte 2 ani de închisoare.
   La începutul lunii mai, în 2012, cadavrul unui bărbat a fost găsit într-o fântână publică de pe raza comunei Străoane. Potrivit procurorilor, Cătălin l-a sugrumat pe bărbat, i-a dat doi pumni, iar minorii l-au buzunărit. I-au luat 100 de euro, 140 de lei, telefonul mobil și documentele, apoi victima s-a dezmeticit și a spus că vrea să se răcorească. Speriat că i-a văzut fața, lui Cătălin i-a venit ideea să-l arunce în fântână. La câteva zile de la comiterea faptei, cei trei au fost arestați pentru omor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?