Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Hoţii au spart supermarketul Paco şi au furat ţigări


   Supermarketul Paco, din zona „Doi Stejari”, a fost prădat, ieri dimineață, de hoți. Aceștia au furat mai multe pachete cu țigări. Administratorul rețelei Paco, Feliciu Paraschiv, este de părere că hoții au căutat bani, dar cum nu au găsit, s-au mulțumit cu tutunul. 

   Supermarketul Paco, situat în zona „Doi Stejari”, a fost prădat, ieri dimineață, de hoți care au furat doar țigări. Spargerea a fost dată în intervalul orar 4.00 – 5.00. Reprezentanții magazinului spun că autorii au intrat în incintă după ce au spart un geam lateral. Ulterior, s-au strecurat printre frigiderele cu brânzeturi și alte produse lactate, pentru a ajunge la casele de marcat. Hoții și-au umplut o sacoșă cu pachete cu țigări, apoi s-au făcut nevăzuți. Polițiștii au confirmat incidentul de la Paco și ne-au precizat că se efectuează cercetări pentru identificarea autorilor.
 „Spargerea a fost dată în jurul orei 4.00-5.00, azi dimineață (ieri dimineață – n.r.). S-a făcut o gaură într-un geam, care este în lateralul magazinului și apoi hoțul s-a strecurat printre rafturi. S-a furat  o sacoșă cu țigări. Cred că au căutat bani, dar nu au găsit. Banii ajung la bancă, iar mărunțișul nu stă în casele de marcat. Nu am făcut o estimare a prejudiciului, urmează să facem și asta”, ne-a explicat Feliciu Paraschiv, administratorul rețelei de magazine Paco. 
   Administratorul rețelei Paco, Feliciu Paraschiv, ne-a precizat că în momentul în care hoții au intrat în magazin, sistemul de alarmă s-a declanșat. „Sunt puțin nemulțumit de felul în care au reacționat cei de la Umo. Magazinul este la 300 metri de sediul lor. Hoții au stat în magazin cinci minute, ceea ce înseamnă că ei au venit mai târziu. Cred că intervenția a fost una târzie. Este adevărat că în contract timpul în care ei trebuie să ajungă este de 7 minute, dar cred că puteau ajunge mai repede, în condițiile în care au sediul foarte aproape de magazin. Nici pe jos nu făceau mai mult de un minut. Același lucru s-a întâmplat și la spargerile de acum doi și trei ani. Au venit în timpul prevăzut în contract, dar cred că puteau ajunge mai repede. Ei au fost anunțați în momentul în care s-a intrat în magazin, iar sistemele de supraveghere sunt cuplate la el. Ei au aflat în 10 secunde, dar probabil au mai așteptat ca să se convingă că așa este. În plus, au schema magazinului și știu exact unde să se ducă. Sunt dezamăgit de prestația lor”, a spus Feliciu Paraschiv.

„Întotdeauna este loc de mai bine”

   În replică, patronul firmei de pază și protecție Umo Serv, Marius Ulmeteanu, ne-a precizat că „întotdeauna este loc de mai bine”. În opinia sa, este important faptul că timpul prevăzut în contract nu a fost depășit. „Dacă domnul v-a spus că ne-am încadrat în timpul din contract, nu văd ce mai avem de discutat. Åži noi ne dorim să facem mai mult, dar depinde de situație. Avem două echipaje care acoperă tot orașul. Au fost situații când am ajuns în mai puțin de două minute, dar au fost și situații când am ajuns mai târziu. Depinde de poziționarea mașinilor. Angajații nu stau doar la sediu. Ei sunt cei care verifică și obiectivele, au și alte intervenții, fac controale la personalul de pază, merg în ajutorul acestora când este nevoie. Avem și patrulări și pe timp de zi, și pe timp de noapte. Întotdeauna este loc de mai bine și facem tot posibilul să ne facem treaba așa cum trebuie. Important este că nu am depășit timpul din contract”, a spus Marius Ulmeteanu.

11 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?