Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Profesorul Mircea Ianchievici, de negăsit


   Profesorul de muzică Mircea Ianchievici este așteptat astăzi la Åžcoala nr.7, pentru a face lămuriri în legătură cu incidentul de luni, când a lovit doi elevi, apoi a luat bătaie de la fratele mai mare al acestora.
   Directorul școlii, Marin Strapciuc, spune că a încercat de mai multe ori să ia legătura cu dascălul, dar acesta nu răspunde la telefon. El și-a angajat un avocat, singurul care poate vorbi în numele său. „Am căutat să îl contactăm telefonic, dar nu răspunde. Am înțeles că nu dorește să vorbească decât prin avocatul dumnealui. Trebuie văzute motivele pentru care există refuzul său, poate este în imposibilitatea de a se prezenta. Termenul pentru finalizarea anchetei este de 30 de zile calendaristice. I-am trimis notificare conform legii și îl așteptăm la ora 10.00. Oricum, tot mâine (astăzi-n.r.) are și ore, după-amiază. Sperăm ca lucrurile să se rezolve cât mai repede”, a declarat directorul.
   Conducerea Åžcolii nr.7 a trimis Inspectoratului Åžcolar un raport preliminar cu privire la cele întâmplate. În raport se arată că incidentul a avut loc în timp ce „domnul profesor Ianchievici Mircea se afla la oră la clasa a V-a B și a fost deranjat în timpul orei de curs de către elevul V.G.C.. Ca urmare, domnul profesor l-a scos pe elev din bancă, l-a lovit și l-a dat afară din clasă. Sora elevului, care învăța în aceeași clasă, a ieșit din sala de curs lăsând ușa deschisă, timp în care de pe hol elevul V.G.C. i-a adresat profesorului cuvinte jignitoare și injurii. Profesorul s-a enervat, a ieșit din sala de clasă și i-a alergat pe cei doi elevi până la ieșirea din școală. Cei doi elevi s-au deplasat la domiciliu și i-au informat pe părinți că au fost agresați de către domnul profesor”, se arată în raport.
   „Părinții elevilor și fratele mai mare al acestora s-au deplasat la școală, au refuzat legitimarea, au intrat în clasa în care se afla domnul profesor, l-au lovit cu pumnii și picioarele până când domnul profesor a reușit să se refugieze în cancelaria școlii. Între timp, elevul de serviciu a anunțat profesorul de serviciu care a apelat numărul de urgență 112 și a informat directorul școlii despre incident. Datorită sângerării abundente, domnul profesor Ianchievici Mircea a fost transportat cu salvarea la Serviciul de Urgență a Spitalului Județean”, se mai precizează în raport.
   Ancheta în acest caz continuă.

19 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?