Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Şcolile depind de evoluţia vremii


   Cursurile nu au fost suspendate vineri în urma căderilor abundente de zăpadă însă numărul elevilor care s-au prezentat la ore a fost semnificativ redus. Oficialii Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea le-au solicitat printr-o înștiințare directorilor să nu facă exces de zel, iar dacă situația o va impune, să suspende numaidecât cursurile atât pentru siguranța elevilor cât și a cadrelor didactice navetiste. Cel mai probabil astăzi se va lua o decizie în ceea ce privește continuarea cursurilor, în funcție de evoluția vremii. „Nu au fost astăzi (ieri – n.r.), cursuri suspendate. Doar în mediul rural a fost o prezență mai scăzută la ore, deoarece o parte din elevi locuiesc în cătune iar până la școala de centru nu au putut ajunge. Directorii au primit în școli înștiințări pentru a asigura securitatea elevilor”, a declarat Vasilica Zaharia, inspector școlar general în cadrul Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea.
   Totuși, vremea nefavorabilă din cursul zilei de vineri a determinat conducerea Liceului Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu să suspende cursurile corespunzătoare schimbului II. Astfel, elevii celor două clase de gimnaziu, respectiv a V-a și a VI-a, precum și colegii lor din clasele a IX-a nu au mai intrat la ore, ei fiind informați din timp de această situație fie prin colegii lor din primul schimb, fie prin intermediul anunțului postat pe site-ul liceului.
  În pofida ninsorii și a viscolului, 75% dintre liceeni, inclusiv navetiști, au venit, totuși, la cursuri, de la orele 8.00. Suspendarea cursurilor din schimbul II a fost hotărâtă de abia după ce s-a constatat înrăutățirea condițiilor de pe rutele de transport către localitățile limitrofe unde, chiar dacă acționau utilaje de deszăpezire, circulația se desfășura cu dificultate. Mai mult, unii dintre profesorii care fac naveta de la Focșani, nu puteau ajunge la Panciu, deoarece DN 2L Tișița-Panciu era închis pentru autovehicule.
  La cealaltă instituție de învățământ din oraș, respectiv la Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza”, cursurile s-au desfășurat după programul normal, în ambele schimburi chiar dacă, așa cum a precizat directorul Valeriu Jalbă, aproape o treime dintre elevi, în special navetiști de la clasele de liceu, au rămas acasă, de teamă că după ore nu vor mai putea ieși din Panciu. Potrivit lui Valeriu Jalbă, cursurile de după-amiază nu au fost suspendate, întrucât cei mai mulți elevi de gimnaziu provin din oraș și au putut ajunge sau pleca în siguranță la școală, datorită măsurilor care au fost luate în acest sens de conducerea unității de învățământ.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?