Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Peste o mie de persoane amendate în trei zile


   Polițiștii vrânceni au efectuat mai multe controale prin județ, pentru a preveni faptele de natură penală și contravențională. Astfel, de vinerea trecută și până duminică, Vrancea a fost împânzită de polițiști, planul de acțiune, numit „Riposta”, fiind desfășurat la nivel național. Au acționat polițiști din toate structurile, în total 867 oameni.

   Polițiștii vrânceni au împânzit județul, la finele săptămânii trecute. Ieșirea în stradă a oamenilor legii, în număr mult mai mare decât de obicei, a venit ca urmare a derulării unei acțiuni organizate la nivel național, dispusă de ministrul Afacerilor Interne. Polițiștii au fost prezenți în baruri, săli de jocuri de noroc, săli de internet, în piețe, dar și în trafic. Vineri seara, în fața tuturor localurilor și barurilor, chiar și din scările de bloc, putea fi văzut câte un echipaj de poliție. Oamenii legii au verificat tot ce se putea verifica, iar acolo unde au fost găsite nereguli, au fost aplicate sancțiunile corespunzătoare. În timpul verificărilor, mai multe persoane suspecte au fost ve-rificate în bazele de date.
   Oamenii legii au precizat că acțiunea și-a atins scopul. Nu neapărat pentru că în perioada verificărilor ar fi fost descoperite fapte grave, ci pentru că acestea nu s-au mai întâmplat. Polițiștii ne-au explicat că pe durata verificărilor din piețe nu a fost comisă nicio faptă de furt din buzunare, infracțiuni care în alte împrejurări sunt comise destul de des. „În perioada 17 – 20 ianua-rie a.c., polițiștii vrânceni au organizat mai multe acțiuni în scopul menținerii ordinii și liniștii publice, prevenirii și combaterii furturilor de orice fel, respectării regulilor de comerț, descoperirii și incriminării faptelor ilegale asociate din circulația și comercializarea materialului lemnos, colectării sumelor la bugetul consolidat de stat, precum și prevenirii accidentelor rutiere pe drumurile publice cu urmări grave”, au transmis polițiștii vrânceni.

Peste 50 de dosare penale

   Pentru unii, acțiunea polițiștilor nu a fost binevenită, dat fiind că i-a prins pe picior greșit. Polițiștii ne-au precizat că în timpul verificărilor au fost constatate 53 de infracțiuni, ceea ce înseamnă că tot atâtea persoane sunt acum cercetate penal. Dintre cele 53 de infracțiuni, șase au fost de natură judiciară, alte 23 la regimul silvic, 10 la regimul circulației rutiere, iar 14 pentru comiterea altor tipuri de infracțiuni.
   Totodată, în cele trei zile de acțiune au fost amendate 1.280 persoane, cele mai multe dintre acestea pentru abateri la regimul rutier, respectiv 989. Valoarea totală a sancțiunilor a fost de 183.190 lei. De asemenea, au fost reținute 27 de permise de condu-cere și 24 de certificate de înmatriculare.
   Polițiștii vrânceni informează că acțiunile de acest gen vor fi din ce în ce mai dese. Ei au adăugat că scopul acestor verificări este asigurarea unui climat de siguranță în rândul cetățenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?