Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Paznic de vânătoare, acuzat de braconaj


   Un paznic de vânătoare din cadrul Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Vrancea, ar fi fost prins aseară, la braconaj, pe fondul de vânătoare 10 Dumbrava, în zona Gura Caliței. Fondul de vânătoare 10 Dumbrava este gestionat de către Asociația „Valea Neagră”. Reprezentanții Asociației „Valea Neagră” ne-au precizat că „Petrică Bezea, care ar fi trebuit să aibă grijă ca astfel de fapte să nu se întâmple, s-a apucat chiar el de braconaj”. „El intenționa să vâneze mistreți. Nu a apucat să vâneze nici un animal deoarece a fost observat de către persoanele care asigură paza fondului de vânătoare. În momentul în care i-a văzut pe paznici, acesta a vrut să fugă. El a fost prins și dus la Postul de Poliție din comuna Gura Caliței pentru declarații”, ne-au precizat reprezentanții Asociației „Valea Neagră”.
   Paznicul de vânătoare al AJVPS  răspunde de paza unui fond de vânătoare de pe raza comunei Cârligele. Ajuns la sediul Postului de Poliție, bărbatul suspectat de braconaj a declarat că a trecut cu pușca pe fondul de vânătoare al Asociației „Valea Neagră” în timp ce se îndrepta spre casă. Mai mult, el a spus că nu era la braconaj. La fața locului au ajuns și doi polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Vrancea pentru a face verificări. Purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, inspectorul Bogdan Toader a confirmat faptul că a existat un incident la Gura Caliței, pe un fond de vânătoare. „Se efectuează verificări pentru stabilirea cu exactitate a modului de producere a evenimentului”, a transmis inspectorul Toader.
   Președintele AJVPS Vrancea, Liviu Prodan, a precizat că paznicul va fi suspendat din funcție până la finalizarea cercetărilor, urmând a fi luată ulterior o decizie în ceea ce privește activitatea acestuia.
Potrivit unor surse oficiale, prezența cu o armă pe un fond de vânătoare este considerată braconaj. Aceleași surse spun că este posibil ca paznicul să fi aruncat cartușele, înainte de a fi prins.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?