Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Lansare de proiecte la Liceul „Ioan Slavici”


   Liceul Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu a lansat două proiecte educaționale care se vor desfășura pe parcursul acestui an școlar. Acestea sunt „Filmarea unui poem” și „Violența, amenințarea valorilor”.
   Concursul Național de Creație Media „Filmarea unui poem”, coordonat de profesoarele Maricica Apreutesei și Nicoleta Racoviță, se află la cea de-a II-a ediție. El se adresează elevilor de liceu din toată țara și constă în realizarea unui scurtmetraj în limba română, cu durata maximă de 15 minute, care să ecranizeze o poezie a unui autor român. Ca noutate, în 2013, proiectul inițiat de Liceul „Ioan Slavici” se va desfășura sub patronaj UNESCO, deoarece, potrivit afirmațiilor profesoarei Maricica Apreutesei, el a captat atenția Comisiei Naționale a României pentru UNESCO datorită caracterului său original, reprezentat de poezia transpusă în film de elevi.
   Cel de-al doilea proiect, intitulat „Violența, amenințarea valorilor”, este inițiat de profesorii Marian Luca, Crina Pușcă, Alina Stan, Viorica Apostol, Ionuț Gârleanu și Ana-Maria Blaj și se va desfășura sub sloganul „Violența murdărește!”. Acesta se află la prima ediție și va fi derulat până pe 9 mai, în parteneriat cu Primăria și Poliția Panciu. 
   Cele două proiecte vor beneficia de pagini proprii de web, precum și pe rețeaua de socializare Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?