Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

ULTIMA ORĂ: Judecătorul Adrian Toni Neacşu, anchetat de procurorii DNA


   Judecătorul Adrian Toni Neacșu, fost președinte al Tribunalului Vrancea, este anchetat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) cu privire la implementarea programului Jurindex. În noaptea de vineri spre sâmbătă, procurorii DNA au ridicat în vederea verificării calculatorul lui Neacșu, de la Consiliul Superior al Magistraturii. Ei l-au citat pe judecător la audieri pentru data de 24 ianuarie.
   Pe 7 ianuarie, judecătorii CSM Horațiu Dumbravă și Adrian Neacșu, care nu au votat, pe 4 ianuarie, pentru ca un procuror să devină șef al Consiliului Superior al Magistraturii, au fost anunțați că se fac investigații în cazul lor, ultimul magistrat fiind verificat în ceea ce privește implementarea Programului Jurindex.
   Anchetarea lui Neacșu vine și după ce Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, cu șapte voturi din cele opt ale membrilor săi, a cerut judecătorilor Alina Ghica și Cristi Danileț „să-și asume reprezentarea reală și responsabilă a corpului profesional al judecătorilor și să-și retragă candidaturile pentru funcția de vicepreședinte al CSM, evitând astfel adâncirea crizei”. Totodată, s-a mai cerut anularea alegerilor și pentru funcția de președinte al CSM.
   Cu o zi înainte de descinderea procurorilor DNA, judecătorii din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii au decis să informeze Comisia Europeană cu privire la situația din sistemul judiciar.

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?