Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Medicii, plătiţi în funcţie de performanţe


   Medicii din spitale ar putea fi plătiți în funcție de performanțe. Ministrul  Sănătății, Eugen Nicolăescu, a declarat că această propunere ar putea face parte din pachetul de măsuri pe care se gândește să îl adopte pentru a stimula medicii și asistentele să rămână angajați ai spitalelor din România. Medicii vrânceni susțin că această măsură este binevenită, ea fiind așteptată de ani buni. „Ar fi foarte bine dacă am fi plătiți în funcție de performanță. Categoric că se implică mai mult un medic care are cazuri de o complexitate crescută, față de un medic care se confruntă cu cazurile clasice. Dacă această măsură va fi pusă în aplicare, toți medicii vor avea de câștigat. Asta dacă muncesc”, este de părere medicul Gheorghe Bercea, managerul Spitalului din Adjud. 
   Chirurgul Ion Mânea, de la Spitalul Vidra, spune că acest sistem de plată îi va avantaja pe medicii care au un volum mare de muncă și o răspundere pe măsură. „Aștept măsura asta din ‘90. Ar fi excepțional dacă va fi pusă în aplicare. Acum toți medicii sunt plătiți la fel, dar nu se compara munca unui balneolog cu cea a unui cardiolog, sau cea a unui anestezist cu cea a unui dermatolog. Nu vreau să li se taie celor care au mai mică răspunderea, dar cei care muncesc mai mult să fie plătiți pe măsură”, spune și chirurgul Mânea.
   Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, vrea ca medicii să fie plătiți în funcție de criteriul de performanță, acordat după funcții și secțiile în care lucrează aceștia, pentru că, în opinia sa, doar în acest fel mediul sanitar va deveni motivant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?