Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Judecătorii ÎCCJ au menţinut arestul judecătoarei Topor


   Judecătoarea Anișoara Topor rămâne în conti-nuare în arest. Așa au decis judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) ieri, când a avut loc primul termen de recurs în dosarul în care magistrata focșăneană este acuzată de grave fapte de corupție. Următorul termen de judecată a fost fixat pentru luna februarie.
   Dosarul a ajuns pe rolul ÎCCJ la data de 19 decembrie 2012, la aproximativ un an de la arestarea judecătoarei. Anișoara Topor a fost condamnată, la sfârșitul anului trecut, de magistrații Curții de Apel Bacău, pentru infracțiuni de corupție, la șase ani de închisoare. În același dosar, fratele acesteia, Aurel Lăduncă, a fost condamnat la trei ani cu suspendare.
   Reamintim că pe 8 decembrie 2011, procurorii anticorupție au descins în casa judecătoarei Anișoara Topor, iar în urma percheziției domiciliare, aceasta a fost reținută. Procurorii au propus instanței de judecată arestarea preventivă a judecătoarei, care a fost admisă.
   Denunțătorul a fost un om de afaceri din Golești, care a acuzat-o pe judecătoare că a primit bani pentru a pronunța o soluție favorabilă într-un dosar în care revendica o suprafață de teren. 
    La judecata pe fond a cauzei, Aurel Lăduncă a incriminat-o pe  judecătoare. „Cu ocazia ultimului cuvânt, inculpatul își modifică poziția adoptată anterior și consemnată în conținutul declarației din 5 noiembrie 2012, în sensul în care o incriminează pe sora sa, arătând că suma de 20.000 euro, echivalent în lei, nu era destinată avocatului… ci inculpatei, iar banii au fost oferiți cu titlu de mită”, se arată în motivarea hotărârii de condamnare a Anișoarei Topor, dată de judecătorii Curții de Apel Bacău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?