Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Bătaie cu furci şi topoare la Nereju


   Liniștea locuitorilor din Nereju a fost tulburată miercuri după amiază, de două grupuri de scandalagii, care s-au bătut cu furci și topoare. Polițiștii au reușit să aplaneze conflictul înainte ca cineva să fie omorât. Cu toate acestea, șase dintre protagoniști au ajuns la Spitalul Județean. Scandalagiii vor trebui să dea cu subsemnatul la Poliție.

   Membrii a două grupuri de scandalagii s-au luat la bătaie miercuri după-amiază, la Nereju, pe fondul unor neînțelegeri iscate în perioada sărbătorilor de iarnă. „Haiducii” din Nereju s-au înțepat cu furcile și s-au lovit cu topoarele, în plină stradă și în plină zi. Åžase dintre ei au ajuns la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Polițiștii de la Postul de Poliție Nereju au intervenit imediat și au reușit să aplaneze conflictul. Dacă oamenii legii nu ar fi fost în locul potrivit, la momentul potrivit, s-ar fi putut produce o adevărată tragedie. 
   Polițiștii ne-au precizat că încăierarea a avut loc între Gheorghe Romică Poroșnicu, Petrache Poroșnicu, Paul Ovidiu Vulcan și Gheorghe Enache, pe de o parte, și Ion Coforea, Cristinel Adrian Coforea, George Coforea, Tudorel Coforea, Viorel Coforea și Maricel Coforea, de cealaltă parte. Între membrii celor două grupuri ar fi existat un conflict în perioada sărbătorilor de iarnă. Au vrut să-și regleze conturile atunci, dar polițiștii i-au oprit la timp. Miercuri după-amiază, s-au întâlnit din nou, dar de data aceasta au reușit să se lovească între ei cu furcile și topoarele.
   Purtătorul de cuvânt al poliției vrâncene, inspectorul Bogdan Toader, ne-a precizat că „la data de 9 ianuarie a.c., orele 16.00, polițiștii din Nereju au fost sesizați de către C. Maricel, din localitate, despre faptul că a fost amenințat cu acte de violență de către mai multe persoane din localitate. La fața locului, polițiștii au constatat faptul că între P. Gheorghe Romică, P. Petrache, V. Paul Ovidiu și E. Gheorghe., pe de o parte, și C. Ion, C. Cristinel Adrian, C. George, C. Tudorel, C. Viorel și C. Maricel, de cealaltă parte, izbucnise o încăierare, aceștia lovindu-se reciproc. Pentru aplanarea conflictului, polițiștii i-au somat să înceteze fără a folosi armamentul din dotare, aceștia  supunându-se somațiilor. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru încăierare, urmând ca cercetările să fie continuate față de toți participanții, în vederea stabilirii cu exactitate a modului în care a avut loc altercația”.

Au ajuns la spital cu înțepături în fese și traumatisme la cap
 
   Membrii grupului Coforea au ajuns la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani pentru a primi îngrijiri medicale. Unii au rămas internați, alții nu. Potrivit buletinului de presă al Spitalului Județean, Maricel Coforea a fost diagnosticat cu o contuzie și plăgi escoriate la mâna dreaptă. După ce a primit îngrijiri medicale, el a plecat acasă.
   Ion Coforea a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral acut deschis cu plagă contuză parietală și contuzie toracică, el rămânând internat în Secția de Chirurgie. Tudorel Coforea s-a ales, în urma altercației, cu un traumatism cranio-cerebral acut deschis cu plăgi contuze regiunea parietală și temporală stângă și plăgi contuze superficiale fesă stângă, în urma unei înțepături cu furca, el fiind internat tot la Chirurgie. Viorel Coforea are contuzii dorsale și abdominale cu expunere la spray iritant paralizant, iar Cristinel Adrian Coforea a fost diagnosticat cu plăgi contuze la șoldul stâng și plăgi înțepate, el fiind internat la Chirurgie Plastică. George Coforea s-a ales cu contuzie omoplat și hemitorace stâng și plagă contuză fesieră, după ce a fost înțepat cu furca.

Frații Puțoi au făcut legea în Nereju
 
   Astfel de scandaluri nu se produc de ieri, de azi la Nereju, ci de ani de zile. Åži alți „haiduci” au băgat spaima în localnici, motiv pentru care o parte dintre ei au ajuns după gratii. Printre cei care le-au dat de furcă anchetatorilor s-au numărat și frații Puțoi, Neculai și Marcel. Extrem de violenți, indivizii dădeau buzna la botezuri și prin casele oamenilor. Doar mascații reușeau să-i calmeze, dar nu pentru mult timp.
   Acum, Marcel Puțoi este la închisoare. El nu s-a sfiit să sară la bătaie chiar în sala de judecată, sub ochii magistraților.

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?