Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Vrâncean din Slobozia Bradului, prins conducând cu un permis fals, pe care îl cumpărase cu 1.000 de euro

Un vrâncean din Slobozia Bradului a fost condamnat pentru conducere fără permis și uz de fals, după ce s-a bazat pe faptul că polițiștii nu vor descoperi că folosește un document contrafăcut. „Ghinionul” bărbatului a fost că, în luna martie 2022, a fost tras pe dreapta de polițiști în interiorul localităţii Tişiţa, dat fiind că își conducea BMW-ul fără a folosi sistemul de iluminare. Inițial, bărbatul a spus că nu are asupra sa actul de identitate, permisul de conducere sau vreo autorizaţie de circulaţie provizorie, astfel că i s-a adus la cunoștință că va fi sancţionat contravenţional.

Și, probabil pentru a scăpa de amendă, s-a căutat prin buzunare, găsind totuși un permis de conducere eliberat de autorităţile din Polonia, care însă le-a ridicat semne de întrebare oamenilor legii. Documentul nu avea elementele de siguranţă şi nu îndeplinea condiţiile de formă şi de fond și, la o scurtă verificare, s-a constatat că vrânceanul nu figura ca posesor de permis de conducere eliberat în țară sau străinătate. Acestea fiind stabilite, bărbatul a dat înapoi și a recunoscut că își cumpărase permisul în Polonia, în octombrie 2021, pentru 1.000 de euro, fără să fi urmat cursurile unei şcoli de şoferi autorizate.

Și la audieri inculpatul a fost la fel de sincer, recunoscând că știa că permisul de conducere este contrafăcut. Cu toată sinceritatea, bărbatul a fost trimis în judecată, iar instanța l-a condamnat la o pedeapsă totală de un an și patru luni închisoare. „(…) dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, (…) obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să presteze un număr de 60 zile muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei comunei Slobozia Bradului, județul Vrancea, sau în cadrul Primăriei Municipiului Focșani, județul Vrancea.

(…) dispune confiscarea de la inculpat a documentului contrafăcut, reprezentat de permisul de conducere categoriile AM, Bl, B, nr. 43061/21/717582, eliberat, pe numele inculpatului, de către autorităţile din Polonia. (…) obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 700 lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat în cauză (din care 500 lei cheltuieli efectuate în cursul urmăririi penale și 200 lei, cu titlu de cheltuieli efectuate în cursul judecății). Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în minuta hotărârii de condamnare.

Foto: arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?