Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

34 de milioane de lei pentru sistemul medical vrâncean


   Sistemul medical vrâncean va funcționa, în următoarele două luni, fără niciun fel de probleme. La începutul acestei săptămâni, Casa Națională de Asigurări de Sănătate a alocat suma de 34 de milioane de lei, care reprezintă credite bugetare și de angajament pentru lunile ianuarie și februarie, luni în care furnizorii de servicii medicale funcționează pe baza unor acte adiționale la contractele pe anul trecut, pentru ca în martie să fie semnat Contractul Cadru pentru anul în curs.
   Cei mai mulți bani au fost dați pentru spitale, toate cele cinci unități sanitare din Vrancea primind în total 14 milioane de lei. Pentru consumul de medicamente compensate și gratuite a fost alocată suma de 10,8 milioane de lei, iar Serviciul de Ambulanță a primit 2,1 milioane. „Laboratoarele de analize medicale și cele de imagistică au primit 320 mii lei, dispozitivele medicale 250 mii lei, medicii stomatologi 87 de mii lei, iar medicii din ambulatorii 820 mii lei. Sistemul sanitar va funcționa în următoarele două luni fără nici un fel de probleme, fiind alocate fonduri suficiente pentru ca lucrurile să decurgă în bune condiții. Bugetul alocat acoperă necesarul pentru medicamente, analize de laborator, programe de sănătate, spitale”, spune Mihai Copaci, președintele Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea.
   De asemenea, au fost alocați bani și pentru programele naționale de sănătate,  precum cele de oncologie, diabet, HIV/SIDA și dializă, suma totală fiind de peste 2,2 milioane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?